Місто

У день відкритих дверей військові артпідрозділу ДШВ показали житомирським школярам техніку та озброєння

11 May 2019, 16:01

Зразки озброєння, військова техніка та спорядження українських воїнів-десантників – усе це могли на власні очі побачити школярі навчальних закладі Житомира та Житомирського району під час дня відкритих дверей у одному із артилерійських підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Діти могли потримати у руках справжню бойову зброю, спробувати продукти із сухпайків, якими нині користуються військовослужбовці, та приміряти на себе бронежилети та каски. Військові розповідають: радо відповідають на сотні запитань від малечі.

«Показуємо військову амуніцію польову. Показуємо те, що видають військовим на повсякденний час. Даємо міряти, мацати, і дітям дуже подобається», - розповідає військовослужбовець ДШВ ЗСУ Михайло Кошмал.


Учні молодших та випускних класів роблять фото на згадку на фоні військової техніки та охоче діляться враженнями від побаченого.

«Масштаби дуже сильно вражають, масштаби зброї і те, наскільки вона небезпечна. Але цікаво дуже і хочеться все спробувати, як воно працює», - каже учениця ліцею №2 Житомира Даша Захарчук.

«Я вже давно хотів дізнатись, що тут знаходиться, і сьогодні було дуже цікаво. Побачив військовий автомобіль, побував у танках і відчув себе військовим. Хоч і без форми, але відчув», - розповідає учень ліцею №2 Житомира Андрій Прохницький.

На думку педагогів, таке знайомство із українським військом є важливим елементом виховання громадян України.

«Це дуже важливо для учнів, щоб вони знали чим і якою технікою охороняється наша держава. Можу також сказати, що багато хлопців навіть із мого класу хочуть йти в армію. Коли ми знаємо, наскільки забезпечена наша армія, якою технікою, ми спокійні за нашу державу», - розповідає вчитель Марія Макеєнко.

Вже опісля екскурсії педагоги і самі охоче приміряють на себе повітрянодесантне спорядження і діляться враженнями, яких назбиралось не менше, аніж в малечі.

«У мене надто багато емоцій. Парашут важкий, це перше, що я можу сказати. Досвіду в мне раніше не було, але я думаю, що я хотіла б стрибнути. Можливо, не сама, але все ж хотіла б», – ділиться Олександра.

У командуванні артпідрозділу Десантно-штурмових військ кажуть: вже за кілька років маленькі громадяни власноруч писатимуть новітньою історію України, тому для них важливо бачити власне українське військо і розуміти, що захищають воїни.

«Зранку нас вже відвідало більше двохсот учнів середніх шкіл Житомира та Житомирського району, а також студенти професійно-технічних училищ. На території нашої частини ми показуємо нашому молодому поколінню розміщення військовослужбовців, їхнє забезпечення, показуємо наше озброєння, показуємо основні види парашутно-десантної підготовки. Діти в практичному плані пробують на собі, що означає наша військова служба. Діти, які навчаються в школах і вже завтра стануть повноцінними громадянами, повинні знати що таке Збройні сили України, що таке військова служба, як вона формується, як вона комплектується, які до цього всього вимоги, бо, як показує нам життя, свою державу потрібно захищати», – розповідає заступник командира військової частини з морально-психологічного забезпечення Ігор Перехрестенко.

Воїни-десантники обіцяють і надалі запрошувати молодь до військових частин та розповідати про те, якою є військова служба.

Як повідомляв Житомир.info, 2 травня 2019 року прес-служба командування ДШВ ЗСУу Житомирі показала, як на базі 199 навчального центру Десантно-штурмових військ ЗС України відбувалась підготовка військовослужбовців строкової служби, призваних до лав Збройних Сил України на весні цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ десантник день відкритих дверей  
Матеріали по темі