Суспільство

У Бердичівському районі знайшли рештки кадрових військових, які у 1941 році загинули від кулеметного вогню

13 May 2019, 12:50

12 травня у селі Семенівка Бердичівського району Житомирської області пошуківці відкопали рештки 6 солдат часі Другої світової війни, п’ятеро з яких були кадровими військовими, атакували ворога на відкритій місцевості і були знищені кулеметним вогнем.

Про це 12 травня у фейсбук повідомило історико-патріотичне об'єднання «Пошук».

Спочатку пошукова група підняла з глибини більше метра солдата з його нехитрим «скарбом»: каскою, флягою й лопаткою, однак смертного медальйону при ньому не було.

«Після короткого відпочинку почали проводити розвідку місцевості і буквально через 15 хвилин отримуємо сильний сигнал приладу. Це була воронка від великокаліберного снаряда, а в ній останки 5 солдата РСЧА, 4 смертних медальйона і підписна ложка з прізвищами та ініціалами. Нашій групі з 6 осіб знадобилося 6 годин часу для того, щоб розкопати, зачистити і розділити солдатів», - йдеться у повідомленні.

Пошуківці описують обставини, за яких, найімовірніше, загинули солдати Червної армії.

«Кадрових військових, підготовлених і екіпірованих, послали в атаку на відкритій місцевості. Німецький кулеметник відмінно знав свою справу і вів кинджальний вогонь на убой... Шансів у атакуючих не було... Про це свідчать очевидці, а також німецькі кулі, знайдені в солдатах. На невеликій ділянці землі в липні 1941 року відбулося справжнє побоїще. Сподіваємося, що хоч чийсь медальйон прочитається...», - йдеться у повідомленні «Пошуку».

Нагадаємо, нещодавно в селі Іванківці Бердичівського району Житомирської області відбулося поховання останків 10 невідомих солдатів, які загинули в роки Другої світової війни.

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня 2019 року поблизу села Броники Новоград-Волинського району пошуківці знайшли роздроблені останки загиблого в 1941 році солдата, а поряд – радянські та царські монети.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поховання перепоховання солдат Пошук пошуківці  
Матеріали по темі