Події

​Керівник Держслужби зайнятості вимагав 800 тис. грн «відкату» за виконання будівельних робіт в Житомирському центрі зайнятості

18 May 2019, 12:37

17 травня правоохоронці затримали групу осіб на чолі з в.о. голови Державної служби зайнятості Володимиром Ярошенком, які займалися «поборами» з підрядників, що виконували будівельні роботи в регіональних підрозділах служби зайнятості. Затримання відбулось під час отримання частини «відкату» у 480 тис. грн від підприємця за будівельні роботи у Житомирському центрі зайнятості.

Про це 17 травня повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Високопосадовець організував злочинну групу, яка вимагала і отримувала кошти за підряди на будівельні роботи в регіональних підрозділах Державної служби зайнятості. 17 травня виконувач обов’язків голови служби разом із співучасниками був затриманий під час передачі чергової частини «винагороди» в розмірі 480 тисяч гривень. Загальна сума отриманих коштів становить понад 800 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні військової прокуратури.

«17 травня задокументовано групу осіб, яку очолював голова Державної служби занятості України, які займалися «поборами» у вигляді сплати відсотків суб’єктами підприємницької діяльності від суми договору за проведення робіт з будівництва об’єктів соціальної інфраструктури. Мова йде про три договори підряду на загальну суму 30 мільйонів гривень», - повідомив військовий прокурор Центрального регіону України генерал-майор юстиції Олег Сенюк на спільному брифінгу із представниками Теруправління Державного бюро розслідувань у м. Києві та Департаменту захисту економіки Нацполіції України.

Група на чолі з в.о голови Держслужби зайнятості була викрита під час одержання коштів від директора приватного підприємства за виконання будівельних робіт в Житомирському центрі зайнятості. Всі фігуранти затримані за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України та оперативного супроводу Департаменту захисту економіки Нацполіції, слідчими Київського Територіального управління ДБР.

Встановлено, що протягом січня–травня 2019 року підозрювані під контролем правоохоронних органів одержали від підприємця 800 тисяч гривень за нібито подальше виконання договірних зобов’язань з оплати будівельних робіт.

Олег Сенюк додав, що задокументовано подібні факти також у ряді інших регіонів України. На даний час у 28 місцях проводяться одночасні обшуки. Наразі трьом затриманим готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу.

Відео 5 каналу, опубліковане військовою прокуратурою

На ресурсі DoZorro є інформація про те, що 6 березня 2019 року Житомирський обласний центр зайнятості, за результатами переговорної процедури, заключив угоду з ПП «Елітбуд-1» на суму 18 млн 981,2 тис. грн з ПДВ, за які підрядник мав продовжити будівництво міського центру зайнятості на площі Польовій, 6а в місті Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 6 травня 2019 року з «відкатом» у 1 тис. доларів від переможця тендеру на проведення будівельних робіт був затриманий начальник управління житлового господарства Житомирської міськради Юрій Мостович.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар військова прокуратура центр зайнятості будівництво  
Матеріали по темі