Місто

​Кромберг енд Шуберт Житомир традиційно долучився до проведення п’ятого Ярмарку вакансій та Форуму роботодавців

20 May 2019, 10:47

Інформаційні брошури, консультації та інтерактивні конкурси – так співробітники підприємства Кромберг енд Шуберт розповідали житомирянам про переваги роботи у компанії із іноземними інвестиціями під час Ярмарки вакансій 2019 у Житомирі. Великою проблемою великі компанії називають відтік кваліфікованих кадрів за кордон. Саме тому у компанії радо пояснюють та інформують усіх бажаючих про переваги роботи в Україні.

«Ми доносимо до наших співгромадян те. що в Україні також можна працювати достойно. Необов’язково їхати і виїжджати за кордон для того, щоб заробити нормальні кошти. Тому цей діалог побудований спеціально для того, щоб між собою поговорити і ще й донесли всім нашим громадянам, що в Україні також можна гідно працювати», - розповідає фахівець з питань зайнятості компанії «Кромберг енд Шуберт» Оксана Вовкула.

Менеджмент компанії також долучився до проведення форуму роботодавців, який паралельно проходив у приміщенні муніципалітету. Зокрема, на цьому діалоговому майданчику говорили про елементи дуальної освіти, які впроваджуються у Житомирі. Така система має ряд переваг, але в кожному окремому випадку потрібно враховувати специфіку бізнесу та модель, за якою він побудований, переконаний керівник відділу управління персоналом компанії Кромберг енд Шуберт Максим Козирєв.


«Якщо брати досвід Кромберг енд Шуберт, ми до цього поступово. Через те, що зараз освіта рухається таким чином, що якщо брати, наприклад, професійні посади, то зараз вже не потрібно три чотири-п’ять років, щоб оволодіти якоюсь професією. Це питання одного-двох місяців за умови впровадження передових шляхів навчання, практики. І за два місяці цією професією можна дійсно володіти. В нашій компанії говорити, що ми можемо потребувати через рік досить складно, тому що в нас інша модель бізнесу. Все досить динамічно. Тому ми хочемо з’ясувати, як ми можемо співпрацювати таким чином, щоб ми розуміли - ми інвестуємо якісь гроші та час в підготовку людей і яким чином забезпечити, щоб вони нам через деякий після того, як вони закінчать навчання, вони нам дійсно були потрібні», - каже керівник відділу управління персоналом.

Наразі, за словами Максима Козирєва, роботодавці стоять перед доволі серйозним викликами: вони повинні запропонувати своїм працівникам не лише пристойну заробітну платню.

«Ми розуміємо, що для багатьох компаній основним конкурентом не є підприємств, яке знаходиться поруч, можливості, які зараз створюються в східній Європі. Європейські країни розуміючи, що в них також нестача робочої сили, вони теж послаблюють вимоги, збільшують терміни перебування працівників. І зараз тенденція така, що ми очікуємо міграції українців з Польщі в Німеччину, Францію та інші країни, тому що там послаблюються певні і тут можна процитувати лише один відомий вислів - змінюйся або помреш. Тобто, якщо Українські підприємства не зможуть створити пропозицію, яка зацікавить працівників (мова йде не тільки про гроші, ми розуміємо, що ми не можемо конкурувати в багатьох галузях, але це має бути щось інше: можливості розвитку, навчання, можливості реалізації), і якщо роботодавці не зможуть запропонувати такої програми, то це буде реально проблема», - переконаний керівник відділу управління персоналом компанії «Кромберг енд Шуберт» Максим Козирєв.

Загалом, компанія Кромберг енд Шуберт традиційно, вже вп’яте бере участь у Ярмарку вакансій та Форумі роботодавців і охоче розповідає усім бажаючим про умови роботи на їх підприємстві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кромберг енд Шуберт Ярмарок вакансій  
Матеріали по темі