Місто

​Вуличний пікет перед сесією Житомирської облради: люди вимагають створення ОТГ та припинення забруднення річок

23 May 2019, 10:19

Противники забруднення річок та прихильники створення Головинської ОТГ 23 травня зібралися на пікет під стінами Житомирської облради, де о 10 годині розпочалася чергова 23-я сесія депутатів.

Люди з селища Головине Черняхівського району Житомирської області вимагають створення ОТГ і вважають, що обласна рада затягує рішення про створення громади. Тому пікетувальники збираються внести це питання на сесії з голосу. Інші приїхали, щоб підняти питання систематичного забруднення річок Случ та Хомора на території Баранівського та Новоград-Волинського районів Житомирської області.

Учасники акції тримають плакати «Вимагаємо створити Головинську ОТГ», «Люди втомились бути рабами своєї землі», «Досить грабувати надра, що належать народу!», «Держава має захищати свій народ, а не інтереси злодіїв, що прагнуть зробити людей рабами!», а також «Власник Понінківської фабрики – ти людина чи потовра?», «Хомора та Случ – не стічні канави!».

Біля адмінбудівлі на майдані Корольова та всередині – працівники поліції зі щитами. Нагадаємо, 21 травня 2019 облрада пояснила, що громадяни можуть бути присутніми на пленарних засіданнях обласної ради за умови їх попередньої реєстрації у виконавчому апараті. Біля трибуни в сесійній залі розвісили плакат з тегом #СтопПонінка та написами «Нас травлять! Нас не чують!».

Відеосюжет про те, як Житомирська облрада голосувала за звернення з вимогою закриття Понінківської фабрики, дивіться тут.

Нагадаємо, після тримісячної перерви депутати Житомирської обласної ради зібрались на сесію, де заслухають звіти голів ОДА та облради.

Як повідомляв Житомир.info, на попередній сесії, 7 лютого 2019 року, жителі Головиного просили депутатів допомогти з відсутністю в селищі води через борги ДП «Головинський гранітний кар’єр». Передісторія ж забруднення річок така. 12 квітня 2019 року в місті Баранівка з річки Случ виловили десятки мертвих сомів, коропів та лящів. Рибоохорона нарахувала понад 25 тис. екземплярів загиблої риби та звернулася до поліції. 30 квітня мер Баранівки Анатолій Душко написав у своєму фейсбук, що біля берегів річки Случ піна і риба зверху, раки лізуть із води. 2 травня 2019, аби привернути увагу до забруднення Случі, люди перекрили трасу Київ-Чоп в Новоград-Волинському районі. 10 травня в Новограді-Волинському відбулося народне віче «СТОППОНІНКА» в знак протесту проти масового забруднення річок Хомора та Случ.

16 травня народні депутати розглянули проект постанови «Про подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейні річок Хомора та Случ на окремих територіях Хмельницької та Житомирської областей», яка передбачає оголошення басейну річок Хомора та Случ зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція пікет сесія облради Головине Случ Хомора  
Матеріали по темі