Влада

​Голова Житомирської ОДА пояснив, чому не підписує документи про створення Головинської ОТГ

23 May 2019, 11:55

Головинську ОТГ у Черняхівському районі Житомирської області не створюють, бо немає впевненості у спроможності цієї громади.

Таку відповідь на сесії обласної ради 23 травня голова облдержадміністрації Ігор Гундич надав активістам, які вимагали у депутатів проголосувати за створення ОТГ.

«Сьогодні ви можете багато розповідати про спроможність громади, але вас не цікавить громада, вас цікавить Головинський гранітний кар’єр. Я не підпишу документи, поки не буду бачити, що громада буде спроможна. І до депутатів у вас не має бути претензій, бо я, як голова облдержадміністрації, підписую ці документи. І я їх ніколи не підпишу, поки не буду бачити, що громада спроможна», - пояснив Ігор Гундич.

Виступаючі наполягали, що документи про створення ОТГ вже давно передані до обласної ради, яка свідомо затягує їхній розгляд і не приймає рішення.

«Якщо пропозиція про створення Головинської ОТГ буде внесена до обласної ради – ми поставимо це питання на голосування і обов’язково їх підтримаємо»,- запевнив голова облради Володимир Ширма.

Він запропонував перейти до розгляду інших питань, а пікетувальники зустріли цю пропозицію вигуками «Ганьба!».


Нагадаємо, вранці 23 травня кілька десятків людей з плакатами влаштували пікет перед обласною радою на майдані Корольова, вимагаючи створити Головинську ОТГ.

Як повідомляв Житомир.info, 23 травня проходить сесія обласної ради, на вулиці та в коридорі чергує поліція.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Головине ОТГ громада сесія облради Гундич  
Матеріали по темі