Новини компаній

Гроші онлайн: чи варто довіряти онлайн кредиторам

24 May 2019, 13:48

Найпростіший спосіб вирішити тимчасові труднощі з грошима – взяти позику в інтернеті, яку по-іншому називають онлайн кредит. Однак, для нас поки-що незвичні такі послуги, й навіть не всі українці знають, що отримати невелику позику на карту можна без відвідування банку, просто сидячи вдома перед комп'ютером. Більшість з нас, навіть в скрутному становищі з грошима, не наважується позичити гроші онлайн. Причина в недовірі до кредиторів та сумніви в безпеці такого способу кредитування.


Чому онлайн позики мають погану репутацію

Дізнавшись про новий продукт чи послугу ми зазвичай шукаємо інформацію та відгуки в інтернеті. Можна знайти багато негативних відгуків майже про всі мікро-фінансові компанії. Основна причина – високі процентні ставки на швидкі мікропозики. Це дійсно так, мікрокредит є найдорожчим з усіх видів кредитів. Відсотки здаються невисокими, в середньому по ринку це 1.5% на день, але за рік це 547%, тому позичати гроші онлайн можна тільки на короткий термін, коли вони дійсно потрібні терміново.


Чи заслуговують сервіси онлайн кредитування на довіру

Гроші в інтернеті позичають кредитні організації, які для початку діяльності повинні зібрати цілу купу документів, зареєструвати компанію й отримати ліцензію від Національної комісії, що здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг. Якщо інформація про реєстрацію, номер ліцензії та адреса компанії опубліковані на офіційному сайті, це говорить про її роботу в рамках закону. Ніколи не реєструйтесь на сайтах кредиторів, якщо не можете знайти таку інформацію.

Що стосується оформлення онлайн-кредиту, все цілком законно. Позичальник та кредитна компанія підписують юридичний документ (кредитний договір), використовуючи електронний підпис (шляхом відправки коду для підтвердження згоди з умовами договору). В ньому вказані обов'язки й права сторін, а також фіксується процентна ставка та термін погашення боргу.

Крім того, якщо скористатися послугами сервісу, який акумулює всі пропозиції кредиторів, наприклад Financer.com, можна швидко обрати позику з найвигіднішими умовами. Сервіс не тільки показує всі найкращі пропозиції на ринку, а ще й аналізує кожну компанію й робить її докладний огляд. Інформація про кредити постійно оновлюється, складаються рейтинги кредитних компаній на основі різних показників: умов кредитування, відгуків клієнтів, популярності та загальної вартості послуг.


Чому онлайн гроші варті нашої уваги

Перевага такого кредиту – його доступність та швидкість оформлення. Гроші онлайн можна дійсно отримати швидко, навіть маючи погану кредитну історію. Ніяких довідок з роботи, поручителів чи цінних речей в заставу кредитори не вимагають. Замість цього вони встановлюють досить високу процентну ставку, але це відповідає рівню ризику.

У віддалених регіонах країни кредитування онлайн є найпростішим й найшвидшим способом швидко позичити гроші. Для виконання всієї процедури не потрібно багато часу. Щоб відправити заявку й отримати позику на карту вистачає 15-20 хвилин, а при повторних зверненнях отримати гроші онлайн можна моментально. Позика доступна майже кожному, хто має кредитну картку та мобільний телефон з доступом до інтернету.

Сьогодні щоб позичити гроші на картку навіть інтернет, комп’ютер чи дорогий смартфон не завжди потрібні. Завдяки послугам смс-кредитування оформити позику можна за допомогою найпростішої моделі телефону. Хто може допомогти взяти кредит? На кожному сервісі працюють консультанти, до яких можна звернутись по допомогу. Нова онлайн фінансова послуга дійсно доступна для всіх, навіть пенсіонерів та студентів.

Гроші в кредит на карту без довідки про доходи можуть оформити також люди, які раніше допускали прострочення, але вже виконали свої боргові зобов’язання. При цьому не потрібно надавати документи для підтвердження кредитоспроможності, наявності офіційного працевлаштування, стабільного й високого доходу, а також підтверджувати цільове використання грошей.

Крім того, експрес-кредитування надає гнучкі умови користування послугами. Повернути позичені гроші можна в будь-який час, навіть на наступний день після підписання договору, а в разі необхідності можливо продовжити термін його дії. Пролонгацію можна оформлювати необмежену кількість разів, але будьте уважні – відсотки доведеться заплатити одразу.

І останнє, кредитні компанії в цілях реклами своїх послуг й залучення нових користувачів, часто надають першу позику без відсотків. Крім того вони проводять різні конкурси, акції та розіграші, в яких можна виграти гроші чи цінні призи. Іноді їх вартість навіть у кілька разів перевищує розмір самого кредиту. А для постійних позичальників діють програми лояльності, які допомагають заощадити на ставці понад 50%.

Важливі моменти для безпеки користувачів

Перше, що потрібно зробити – це перевірити ліцензію та дізнатись юридичну адресу. В інтернеті досить багато шахраїв, або нелегальних сервісів, які бажають швидко заробити, чи отримати ваші дані незаконно. Ми рекомендуємо користуватись послугами сайту-вітрини. Спеціалісти міжнародного порталу Financer.com спочатку все перевіряють та тестують, і тільки потім додають кредитора до свого рейтингу. Пряме партнерське посилання для кредитної заявки гарантує, що ви потрапите на правильний сайт, а не на фальшивий.

По-друге, важливо знайти інформацію про кредитну ставку та загальну вартість запозичення грошей, прочитати договір-зразок. Як правило, всі компанії розміщують кредитні калькулятори, які дають змогу бачити, скільки коштує позика. Зазвичай вони не стягують додаткові комісії, але щоб уникнути непорозумінь в майбутньому, інформацію краще уточнити. Для цього передзвоніть або зверніться до консультанта в чаті.

Далі – обов’язково почитайте відгуки реальних клієнтів на різних ресурсах, які вже позичали гроші онлайн. Їх можна знайти на аналітичних сайтах, на тематичних форумах або в соцмережах. Це дає змогу більше дізнатись про послуги, сервісну підтримку, швидкість отримання грошей та роботу компанії з боржниками. Але не забувайте, що негативні відгуки частіше пишуть люди, які безвідповідально позичають гроші. Деякі позичальники неуважно відносяться до умов договору, ненавмисне потрапляють в непомірні борги, або просто не хочуть повертати позичені гроші.

Ще одна важлива деталь – зверніть увагу, чи можна взяти кредит на чужу картку. Для декого це додаткова перевага, але більш безпечно, коли гроші перераховуються тільки на вашу банківську карту. Це служить додатковою гарантією, що ніхто не зможе взяти позику, скориставшись вашими персональними даними, навіть у випадку злому паролю та несанкціонованого доступу до вашого акаунту.

Найголовніше – якщо ви приймаєте рішення позичити гроші онлайн, адекватно оцініть власні фінансові можливості. Це досить дорога послуга, тому будьте готові повернути гроші якомога швидше.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі