Новини компаній

Що таке спліт-система?

31 May 2019, 12:53

Спліт-система — найпопулярніший тип кондиціонеру, який складається з кількох блоків. Один із них знаходиться на вулиці, інші — в приміщенні. У зовнішньому блоці знаходиться компресор, внутрішній працює як випаровувач. Блоки з’єднані трубами, якими циркулює фреон. Чому ця система набула популярності та в чому її переваги?

Особливости роботи спліт-системи

Спліт-система з автоматичним режимом

Настінний кондиціонер має потужність до 5 кВт та може забезпечити охолодження та нагрівання повітря в приміщенні до 100 м2. Ця модель актуальна для приватних будинків, квартир, невеликих офісів. Спліт-система складається з:

  • двох блоків;
  • трубок для з’єднання блоків;
  • фреону.

Головна перевага такої системи в тому, что компресор, який працює голосно та може заважати в квартирі, винесено на вулицю. В приміщенні знаходиться блок, який працює тихо, видає лише помірне гудіння. Внутрішніх блоків може бути два або більше, керування кондиціонером здійснюється за допомогою пульту. Спліт-система відрізняється складним процесом монтажу, проте свої функції вона виконує чітко та має помірну ціну.

Функції спліт-системи

Кондиціонер такого типу підходить для охолодження повітря влітку та нагрівання — взимку. Це універсальна техніка, яка може використовуватись у будь-яку пору року. Необхідну модель ви знайдете на сторінці — https://allo.ua/ru/products/kondicionery/tip_1055-split_sistema/.

З такою допомогою легко підтримувати мікроклімат в квартирі, а для управління достатньо натиснути кілька кнопок на пульті. Ви можете задати бажану температуру, а пристрій самостійно працюватиме над тим, щоб досягти необхідного значення.

Спліт-система може працювати за таймером, її можна ввімкнути в будь-який час. Серед недоліків такої системи — наявність дренажних трубок, з яких може стікати конденсат. Розміщення зовнішньої частини може змінити вигляд фасаду, тому монтаж такої техніки варто узгоджувати заздалегідь.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спліт-системи 
Матеріали по темі