Події

У Житомирі посадовців ветлабораторії судитимуть за те, що брали хабарі, а підприємців – за те, що давали

5 June 2019, 09:33

У Житомирі судитимуть директора регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини та завідувачку відділом, обвинувачених в одержанні хабарів на загальну суму 230 тис грн за видачу «липових» експертних висновків та двох осіб, які надавали їм хабарі

Про це 4 червня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Прокуратурою Житомирщини затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом систематичного одержання неправомірної вигоди директором державного контролюючого органу та його заступником, за ч. 1 ст. 366, ч . 3 ст. 368 КК України.

Також, за результатами досудового розслідування у рамках цього кримінального провадження, двох представників приватних товариств обвинувачено у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовим особам за вчинення з використанням їх службового становища дій в інтересах третьої особи, вчиненому повторно).

«Директора регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини та завідувачку відділом цієї установи обвинувачують у тому, що вони за попередньою змовою налагодили злочинну схему видачі неправдивих експертних висновків. Зокрема, посадовці систематично, за грошову винагороду у розмірі від 1000 до 25000 грн видавали приватним товариствам завідомо неправдиві експертні висновки щодо якості продукції без проведення лабораторних досліджень та відбору проб продукції», – йдеться у повідомленні.

Таким чином, приватні товариства постачали споживачам продукцію різного асортименту – молочні та м’ясні вироби, зернові тощо, які насправді не були перевірені державною лабораторією ветеринарної медицини.

Органом досудового розслідування встановлено, що унаслідок налагодженої протиправної діяльності протягом 2017-2018 років ними одержано майже 230 тис грн неправомірної вигоди. До того ж, з метою приховання слідів злочинів, поплічники отримували неправомірну вигоду через банківські рахунки, відкриті на інших осіб.

Злочинні дії ділків були викриті прокуратурою області спільно з відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в області. Досудове розслідування проводили слідчий відділ прокуратури області та слідче управління ГУНП в області. Справа слухатиметься у Корольовському районному суді м. Житомира. Публічне обвинувачення у суді здійснюватиме прокуратура області.

Додатково: за вчинені злочини передбачено покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 27 червня 2018 року прокуратура області повідомляла, що у Житомирі директор та заступник державної лабораторії підозрюються в одержанні хабарів за видачу неправдивих експертних висновків. Тоді було відомо, що особи систематично, протягом 2017-2018 року, за грошову винагороду у розмірі від 1000 до 20000 грн видавали в інтересах суб’єктів господарювання завідомо неправдиві висновки щодо якості досліджуваної продукції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура хабар суд  
Матеріали по темі