Суспільство

У селі Житомирської області відреставрували старий парк, благоустрій якого обійшовся громаді у 5 млн грн

5 June 2019, 14:41

У селі Кочерів Радомишльського району Житомирської області 31 травня урочисто відкрили оновлений парк, закладений у 1967 році.

Про це 4 червня повідомив сайт Радомишльської громади.

Більше 25 років парк був у занедбаному стані. Ініціатором цього проекту стала Кочерівський сільський голова Катерина Іванівна Слюсаренко, яка розпочала роботу разом з однодумцями, - йдеться у повідомленні.

«На відновлення парку Кочерівською сільської радою булою виділено майже 5 млн. грн. Відновлено 1300 кв. м пішохідних доріжок, проведено реконструкцію освітлення. Гордість сільської громади – новий футбольний майданчик зі штучним покриттям, де того ж дня відбувся дружній матч. На клумбах парку висаджено 250 кущів троянд, ірисів, оспіваних чорнобривців загальною площею 0,25 га», - інформує сайт громади.

Під час церемонії відкриття оновленого парку депутати Житомирської облради подарували громаді книги у шкільну бібліотеку та пилосос для прибирання паркових доріжок. Того ж дня в оновленому парку відбувся перший захід - останній дзвоник, - зазначається у повідомленні.

Кочерівській сільраді, крім Кочерова, підпорядковані села Поташня та Став-Слобода. Сільрада функціонує сама по собі і не підпорядкована Радомишльській ОТГ, до складу якої входять місто Радомишль і 15 сільських рад.

На сайті закупівель Prozorro знаходимо до двох десятків тендерів щодо парку, які з 2017 року проводила Кочерівська сільська рада. Так, у 2017 сільрада провела благоустрій об’єкту та замовила проект з капітального ремонту в парку пішохідних доріжок. Сам капремонт доріжок, вже у 2018-му, обійшовся сільраді в 1,3 млн грн. У тому ж році сільрада профінансувала виготовлення кількох проектно-кошторисних документацій та капремонти освітлення та спортмайданчика зі штучним покриттям (934 тис. грн і 1,5 млн грн відповідно). Ще більш як у півмільйона гривень, вже навесні 2019 року, сільраді обійшлися ремонти дороги і танцювального майданчика в парку.

Примітно, що річний бюджет села Кочерів Радомишльського району у 2018 році склав більш як 13 млн грн, він на 90% сформований податками. Майже 35% бюджету, або 3,6 млн грн, були спрямовані на житлово-комунальне господарство (куди найімовірніше підпадає благоустрій парку), ще 30% - на загальнодержавні функції.

Нагадаємо, в Радомишльському районі Житомирської області планують утворити заказник з березовими лісами.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 року у двох ОТГ Житомирської області в червні відбудуться перші вибори, у п’яти – довибори.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк Кочерів Радомишльський район сільрада  
Матеріали по темі