Влада

​Депутати одноголосно дозволили «Фаворит Компані» за 60 мільйонів викупити готель «Житомир»

6 June 2019, 09:07

Депутати дозволили приватному акціонерному товариству «Фаворит Компані» приватизувати шляхом викупу майновий комплекс готелю «Житомир».

Питання розглядали на позачерговій сесії Житомирської міської ради 6 червня.

Під час обговорення проекту рішення депутатів, зокрема, цікавила доля земельної ділянки в центрі міста, на якій розташований готель.

«Вартість об’єкту не включає в себе земельну ділянку, потім покупець звертається і отримує цю землю в оренду, або звернеться для отримання права викупу», - пояснила заступниця мера Світлана Ольшанська.

Також були питання до покупця щодо майбутнього нинішнього готелю.

«Будь-які рішення щодо перебудови будуть прийматися після обстеження, щоб визначити, в якому стані об’єкт зараз, бо будівельне обстеження не проводилось», - сказала представниця покупцяПрАТ «Фаворит Компані».

Врешті депутати одноголосно підтримали приватизацію готелю компанією родини народного депутата від Житомира Борислава Розенблата: «за» проголосував 31 присутній.

Детальніше дивіться в сюжеті

Нагадаємо, ПрАТ «Фаворит Компані», яке належить родині народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, було єдиним учасником аукціону з продажу готелю і запропонувало на 1 тис. грн більше від початкової ціни об’єкту. За умовами електронних аукціонів у разі участі в торгах лише одного учасника сесія міської ради може ухвалити рішення про продаж об’єкту шляхом викупу. Міська рада готова продати фірмі Розенблатів «Фаворит Компані» майновий комплекс готелю «Житомир».

Як повідомляв Житомир.info, аукціон з продажу готелю «Житомир» 29 січня 2019 року не відбувся через відсутність учасників. На сесії міської ради 7 лютого депутати скасували своє рішення про приватизацію майнового комплексу готелю «Житомир», щоб не продавати об’єкт зі зниженням вартості на 50%, тобто з початковою ціною 30 млн грн. В квітні готель знову вирішили виставити на аукціон, не знижуючи початкову ціну. Рішення про приватизацію майнового комплексу готелю «Житомир» ухвалили на сесії 23 квітня 2019 року і 9 травня об’єкт знову виставили на аукціон, який мав відбутися 3 червня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: готель "Житомир" Фаворит сесія міськради  
Матеріали по темі