Місто

На ремонт тротуарів у Житомирі потрібно майже 2 млрд грн. Відповідь на петицію

21 June 2019, 10:18

Орієнтовна вартість приведення покриття вулиць та провулків Житомира до належного технічного стану в цінах 2019 року становить 1,9 млр грн.

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука на петицію «Ремонт тротуарів у місті».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Олексія Архіпова була опублікована на сайті Житомирської міськради 1 березня 2019 року, і 28 травня отримала необхідну кількість голосів.

«Більшість тротуарів міста, за виключенням центральної частини, не ремонтувались багато років і на даний момент знаходяться в жахливому стані, а подекуди зруйновані майже повністю. Пересування такими тротуарами є не тільки незручним, а іноді навіть небезпечним. Особливо проблема стосується літніх людей, людей з інвалідністю, батьків з дітьми на візочках і т.д. У зв’язку з цим вимагаємо негайно провести ревізію стану тротуарів міста та розпочати їх ремонт», – йдеться у тексті петиції.

«На Вашу електронну петицію щодо ремонту покриття тротуарів вулиць міста повідомляю, що загальна площа вулиць та провулків, в т.ч. і тротуарів міста Житомира складає 3 047,4 тис. м2, 90% з яких на теперішній час потребують капітального ремонту або влаштування асфальтобетонного покриття. Орієнтовна вартість приведення покриття вулиць та провулків міста до належного технічного стану в цінах 2019 року становить 1,9 млрд грн. В міському бюджеті на капітальний ремонт вулиць міста щороку виділяється 20,0 – 25,0 млн грн, що становить 1 % від фактичної потреби. Тому, за таких умов фактичного фінансування шляхоремонтних робіт, приведення покриття всіх вулиць, провулків та тротуарів міста до належного технічного стану неможливо.

Разом з цим інформую, що для забезпечення безперебійної роботи громадського транспорту, з міського бюджету щороку виділяється 10-15 млн грн для виконання поточного ремонту покриття проїжджої частини центральних, головних вулиць та провулків міста», - йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, роботи з реконструкції тротуарів у Житомирі розпочалися 12 серпня 2016 року і мали завершитися до кінця року, але цього не сталося. Детальніше читайте тут.

У вересні 2018 року реконструкція тротуарів все ще продовжувалася, були плани завершити її до кінця року, але, за словами начальника управління капітального будівництва, у бюджеті не було грошей і навіть, якщо б їх виділили, то погодні умови в останні два місяці року вже не сприятливі для укладання тротуарної плитки. Недоробленою залишалася ділянка від Центру творчості дітей та молоді до Старого бульвару і частина робіт по вулиці Театральній, там де сквер.

У квітні 2019 року у Житомирі почали оновлювати останній шматок тротуару по вулиці Великій Бердичівській, який входив до зони реконструкції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук петиція тротуар  
Матеріали по темі