Місто

Керівники житомирських університетів розповіли про листи з погрозами щодо замінування, а студенти – про екзамени

24 June 2019, 13:05

Зранку 24 червня до трьох житомирських університетів на електронні пошти надійшли повідомлення про замінування. З 9-ї ранку в агроуніверситеті, «політехніці» та медінституті працюють слідчо-оперативні групи. На вході до закладів висить огороджувальна стрічка, викладачів та студентів евакуювали з приміщень.

Студенти агроекологічного університету розповідають, що у цей час мали б писати екзамени, але через такі обставини змушені чекати на вулиці.

«У нас державний екзамен зараз, а сказали, що замінували будівлю. Сказали чекати години дві, поки там все обшукають. Можливо, студенти, не знаю, може бути, що завгодно», - ділиться думками студент Житомирського національного агроекологічного університету Роман Харчук.


Керівництво університету розповідає, що повідомлення про замінування аналогічне попередньому, яке невідомі надіслали на електронну пошту три тижні тому.

«О 8:30 надійшло повідомлення на електронну пошту університету, що Житомирський агроекологічний університет заміновано. Це відбувається вдруге, майже той самий сценарій, який був три тижні тому. Працює зараз оперативна група, група з розмінування, представники «МЧС». Зараз дивляться всі приміщення для того, щоб оцінити правдивість повідомлення. Порівнюючи з той ситуацією, яка була три тижні тому, на це необхідно дві-три години. Попередній випадок, у листі було вказано конкретно, що це помста за Донецьк і Луганськ, особливо, за смерть «Мотороли». Там було вказано ось таке, що це його прибічники», - розповідає проректор Житомирського національного агроекологічного університету Іван Мартинчук.

Студенти «Житомирської політехніки» також очікують результатів обшуку. Вони діляться, що навчальний процес тут вже закінчився, а сьогодні мали б готуватися до випускного.

«Минулого місяця так само було, але по всій Україні, цього місяця знову ж таки, і в нашому університеті, і в агроуніверситеті. Самих деталей сказати ми не можемо, адже й самі не знаємо. Ми зранку приходимо до університету і ця стрічка стоїть, нас не пускають. Можливо, навчання якісь, можливо, і дійсно така ситуація, можливо, хто просто бавиться в нас в Україні таким, не знаю навіщо, але все можливо», - говорить студент Державного університету «Житомирська політехніка» Іван Новосьолов.

Ректор «Житомирської політехніки» стверджує, що такі повідомлення - спланована акція.

«Сьогодні отримали лист о 8:30 на електронну пошту центрального університету про замінування навчального корпусу. Чекаємо, зараз працюють представники національної поліції та служби безпеки, чекаємо вибухотехніків, які мають оглянути корпус. На цьому тижні у нас вже випуск, тому навчального процеси в університеті вже немає. Аналізуючи зміст листів, які ми отримуємо, то прослідковується, що це подібні за змістом листи і аналізуючи ситуацію, яка зараз є в України по інших містах, де є і по 15, і по 20 повідомлень про замінування на різні адреси за день, це є і торгівельні центри, вищу навчальні заклади, великі місця скупчення людей, то я думаю, що це спланована акція, що здійснюється по всій території України», - каже ректор Державного університету «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Близько 9:45 Житомир.info розповіли, що Житомирський медичний інститут також отримав повідомлення про замінування.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 27 травня близько 9:00 надійшло повідомлення про замінування медичного інституту, який знаходиться по вулиці Великій Бердичівській. Згодом студенти поділилися враженнями про те, як у їх вузах шукали вибухівку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мартинчук Євдокимов замінування університет  
Матеріали по темі