Новини компаній

Chery Tiggo 2 за $ 12 тисяч. Чи є сенс

1 July 2019, 10:19

На початку 2018 року в Україні почалися продажі оновленого Chery Tiggo 2. Передньопривідний піднятий універсал в салонах дилерів коштував близько 320 тисяч гривень в топовій комплектації. Страх перед новими китайцями у нашого споживача вже пройшов. Благо, запчастини є завжди, стоять вони недорого, досить поглянути хоча б на цей сайт. А що стосується бюджетного малюка, є сенс подумати, чи переплачувати за європейський бренд.

Чим привабливий Chery Tiggo 2

До якості Чері останніх кілька років претензії якщо і є, то носять вони умовний характер. Упереджене ставлення до кітайпрому все ж ще не пройшло. Під капотом у передньопривідного кросовера встановлений бензиновий 1,5-літровий мотор потужністю 105 сил. На ринку України запропонований тільки один двигун, зате є дві коробки передач - п'ятиступінчаста механіка і 4-діапазонний автомат. Ця комплектація обійдеться дорожче, за неї просять 350 тисяч.

Щось погане сказати про дизайн міського паркетника не повернеться язик навіть у самих затятих снобів. Кузов нехай і не блищить оригінальними дизайнерськими рішеннями, але і нудним назвати його не можна. Все в середньоєвропейському стилі - акуратна підвіконна лінія, цікава форма фар (вони галогенові, хоча схожі на світлодіодні), динамічні повітрозабірники в передньому бампері і, як годиться кроссоверам, пластикова імітація захисту спереду і ззаду.

У салоні теж все на рівні. Матеріали передньої панелі і дверних карт не претендують на преміальність, але досить якісні, а збірка елементів салону виконана добротно. Цвіркунів і потріскувань під час руху ми не виявимо. Специфічного запаху, до речі, теж. Дизайн передньої панелі простий, але не ущербний.

Все на своїх місцях, а в комплектаціях Luxury на центральній консолі красується тачскрін мультимедійної системи з діагоналлю 8 дюймів. Chery Tiggo 2 обладнаний дуже добре. Навіть у базовій комплектації. Наприклад, датчики тиску в шинах, покази яких чомусь маячать у водія між спідометром і тахометром, в інших моделях - опція.

З кліренсом 186 мм легко паркуватися біля бордюрів, та й взимку з проїздом проблем не буде. Об'єм багажника 420 л, чого цілком достатньо для молодої сім'ї або поїздки на дачу. Підвіска досить пружна, але занадто жорсткою назвати її складно. У повороти Chery Tiggo 2 входить спритно і без кренів, при маневруванні на швидкості поведінка машини не розхлябана, а зібрана. Звісно, не Феррарі, але по трасі може спокійно тримати крейсерську швидкість до 140 км/год при заявленій максимальній 170 км/ч.

З витратою палива на рівні 7,5 л в змішаному циклі, причому мотор не гребує 92-м, у маленького міського кросовера цілком перспективне майбутнє на ринку України.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі