Місто

Чи змінився сквер на Лятошинського у Житомирі після відкриття та чому й досі не працює вбиральня

23 July 2019, 16:07

8 червня 2019 року на перетині вулиць Лятошинського і Небесної сотні в Житомирі офіційно відкрили осучаснений сквер. Сьогодні це один з улюблених громадських просторів житомиряни.

Нові лавки, столи для шахів, дитячі зони, велопарковка, декоративна трава – такий вигляд мав сквер після відкриття. Минуло майже два місяці, журналісти Житомир.info вирішили запитати у містян, що змінилось з дня відкриття.

Вдень 23 липня у сквері декілька десятків відпочивальників. Вони кажуть, що у самому сквері за 1,5 місяці суттєво нічого не змінилось, а ось навколо нього активно йдуть роботи: на прилеглих тротуарах вже почали укладати плитку, а при в'їзді встановили напівсфери. Деякі житомиряни скаржаться на недостатність затінку та безлад, який вночі влаштовують відвідувачі.


«Дорогу роблять, туалет відкриють, ось це змінилося, а так тут все нормально», - говорить Валентина.

«Що тут вночі робиться. Кричать, на лавках сплять, п'ють бомжі та алкаші. Не вистачає фонтанчика, обіцяли, але не зробили», - розповідає Людмила.

«Фактично все залишилося, як було. Дуже якісний, хороший сквер, багато зелені. Це подобається. Навіть люди зразу якось інакше відносилися, а зараз не так бігають по травичці, не стільки ламають насадження», - ділиться спостереженнями житомирянка Людмила.

«Мені здається, навіть люди тут зовсім інші відпочивають, ніж раніше. Не вистачає трішки затінку, а так все чудово», - говорить Юля.

Незмінною залишилася й неробоча вбиральня, яку обіцяли відкрити до кінця червня. В.о. директора КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта розповів Житомир.info, що причина – підключення до електромережі.

«Чому відбулась затримка підключення електромережі? Є декілька факторів. Перший – відбулися зміни до проєкту в частині зовнішнього електроосвітлення. Тому коли відбулися зміни, то був направлений лист в обленерго для внесення змін до технічного рішення. Процедура передбачає один місяць на опрацювання. Це стандартна процедура, тому затримка була один місяць. На сьогоднішній день дані зміни разом з іншими документами, а їх близько 20, подаються в РЕМ і чекаємо підключення. Наскільки мені відомо, така процедура займає близько двох тижнів» - розповів в. о. директора КП «Зеленбуд».

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція скверу вартувала державному бюджету 5,5 млн грн, гроші були виділені за сприяння нардепа Вадима Кривенка. Роботи виконувало ТОВ «АртХаус», яке виграло тендер на 4 млн 937 тис. грн. Яким був дизайн-рішення скверу на Лятошинського, дивіться тут. 23 квітня 2019 сквер на Лятошинського тестували на доступність.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер туалет "Зеленбуд"  
Матеріали по темі