Влада

Житомирська область отримає з держбюджету 18 млн грн на житло для дітей-сиріт, яке вони можуть обрати самостійно, - Прокопець

10 August 2019, 11:14

Цьогоріч діти-сироти отримають грошову компенсацію для придбання житла, яке оберуть самостійно.

Про це 8 серпня повідомляє пресслужба облдержадміністрації, цитуючи слова директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрія Прокопця,

«У 2019 році на придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа Житомирщина отримає майже 18 млн грн з держбюджету. І вже цьогоріч ці громадяни, які перебувають на квартирному обліку, можуть самостійно підібрати собі житло на ринку нерухомості та отримати грошову компенсацію для його купівлі», - йдеться у повідомленні.

За словами директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, на відміну від попередніх років, у 2019 окрім дітей-сиріт житлом забезпечать і дітей, позбавлених батьківського піклування.

«У 2019 році Житомирській області передбачили 17,9 млн грн державної субвенції на придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавленим батьківського піклування та осіб з їх числа. Особливістю цьогоріч є те, що діти самостійно можуть обрати житло на ринку й отримати для його придбання грошову компенсацію. Більше того, за таку компенсацію можна придбати квартиру чи будинок у будь-якому районі, громаді чи місті Житомирської області упродовж 1 року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в банку. Однією із умов є – перебування на квартирному обліку. Заяву про придбання або про виплату грошової компенсації дитина особисто має подати до органу соціального захисту населення за місцем перебування на квартирному обліку», – зазначив Юрій Прокопець.

Директор департаменту додав, що таке житло купується шляхом укладення договору купівлі-продажу, за яким передбачається накладення заборони на відчуження протягом десяти років.

«В області вже створили 46 місцевих комісій при райдержадміністраціях і міськвиконкомам та ОТГ, які до 15 серпня мають сформувати потребу у коштах, подавши її до обласної комісії, та підготувати всі необхідні документи. В свою чергу обласна комісія до 1 вересня розгляне пропозиції з районів та ОТГ, після чого приймемо рішення про розподіл 18 млн грн субвенції між місцевими бюджетами. Так як часу залишилось небагато, закликаю дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та їх опікунів або уповноважених осіб якнайшвидше звернутися до органу соцзахисту, аби детально ознайомитись із новими умовами отримання житла або грошової компенсації», – акцентував Юрій Прокопець.

Право отримати житло або грошову компенсацію мають діти-сироти в порядку черговості взяття їх на квартирний облік.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в Житомирській області на умовах співфінансування обласного і місцевих бюджетів та за рахунок державної субвенції придбали житло для 50 дітей-сиріт, на це використали 9 млн 939,2 тис. грн. На обліку, як такі що потребують поліпшення житлових умов чи придбання соціального житла у Житомирській області, перебуває 365 дітей-сиріт, чи осіб з їх числа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА житло діти бюджет Прокопець соцзахист  
Матеріали по темі