Місто

Влада Житомира планує продовжувати об’єднання міських та приміських маршрутів, на черзі – напрямки Тетерівки та Іванівки

11 August 2019, 12:11

Влада Житомира планує продовжувати об’єднання міських та приміських автобусних маршрутів, зараз розглядаються пропозиції ОТГ щодо маршруток до Тетерівки та Іванівки.

Про це в інтерв’ю Житомир.info сказав начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний, коментуючи передачу Житомиру 10 приміських автобусних маршрутів.

«Це більш ніж достатньо, ми більше й не просили. Нас цікавлять ті приміські маршрути, які агресивно працюють на міській автобусній мережі, ближне передмістя: Глибочиця, Станишівка, Оліївка, Піщанка, Іванівка, Барашівка, Тетерівка. Питання по Зарічанах (маршрутка №108) залишається відкритим, тому що всі озвучені напрямки мали вже більш ніж півроку тимчасові договори, а у 108 договір ще на чотири роки, він був підписаний в минулому році. Після розпорядження голови обласної державної адміністрації ми вже отримали два рішення ОТГ: Тетерівської, за яким відразу ж був оновлений на 100% рухомий склад на маршруті №126 під умови оптимізації - об'єднання з міським маршрутом; маючи рішення Оліївської ОТГ ми об'єднали маршрути №10 і №110. Протягом найближчих двох тижнів ми чекаємо відповідні рішення Глибочицької ОТГ і Іванівській. Також працюємо зі Станишівкою. У нас план – до кінця цього місяця (серпня) відпрацювати всі ОТГ, отримати відповідні рішення щодо передачі функцій організатора перевезень Житомирській міськраді і вже нарешті оптимізувати приміську і міську мережу», - сказав Підпокровний.

Зараз за пропозицією Тетерівське ОТГ розглядається варіант об'єднання маршрутів №126 і №25. Також міська рада чекає рішення Іванівки, де розглядається пропозиція ліквідації маршруту №104 та продовження міських маршрутів №23 та №26.

Повністю інтерв’ю з начальником управління транспорту читайте тут

Нагадаємо, об’єднання маршрутів №10 та №110 й запуск комунальних автобусів на маршрут №4 замість скасованих №53 та №53А викликало нарікання жителів Крошні: ввечері 8 серпня на зупинці громадського транспорту по вулиці Андріївській люди почали збирати підписи за повернення автобусів №53 та №53А.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до проєкту рішення виконкому міської ради від 14 червня 2019 року, вартість проїзду в громадському транспорті Житомира планують підвищити: у трамваях і тролейбусах проїзд коштуватиме 5 грн, у маршрутках – 7 грн, але при безготівковому розрахунку діятимуть знижки. Рішення планували ухвалити на засіданні міськвиконкому 7 серпня, втім питання зняли з порядку денного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт маршрутка Підпокровний 
Матеріали по темі