Здоров'я

Влада області проситиме кошти з ДФРР для ремонту шпиталю ветеранів у Бердичеві, де лікується 62 АТОвці

12 August 2019, 10:17

У комунальному некомерційному підприємстві «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради, де даний час лікуються 62 учасника АТО/ООС, потребує капітального ремонту будівля 1920 року побудови.

Про це 8 серпня повідомив сайт управління охорони здоров’я Житомирської ОДА з посиланням на пресцентр Житомирської обласної ради.

«Голова обласної ради Володимир Ширма 7 серпня під час візиту в КНП «Госпіталь ветеранів війни», що у Бердичеві, наголосив на необхідності проведення капітального ремонту як мінімум одного лікувального корпусу закладу. Мова йде про будівлю 1920 року будівництва, де знаходиться гастроентерологічне, фізіотерапевтичне відділення та відділення ЛФК», - поінформувала облрада.

Зі слів Володимира Ширми, Бердичівський шпиталь вважається базовим і серед афганців, і серед учасників АТО/ООС та інших учасників бойових дій.

«Я постійно спілкуюсь з ветеранами, учасниками бойових дій, розпитую, де для них найкраще та найкомфортніше перебувати, проходити лікування. Найчастіше називають саме бердичівський госпіталь», - сказав він під час спілкування з керівником закладу Павлом Журбенком.

За даними пресцентру, за 7 місяців 2019 року у КНП «Госпіталь ветеранів війни» пройшли повний курс лікування 973 учасники АТО/ООС та майже 1100 учасників бойових дій. Станом на 7 серпня у госпіталі перебувають 62 учасники АТО/ООС. Всього в Житомирській області налічується 12 445 учасників АТО/ООС.

«Також Володимир Ширма зазначив, що проведення капітального ремонту закладу силами лише одного обласного бюджету неможливе. Як і у випадку закупівлі ангіографа, тут теж потрібна консолідація усіх місцевих бюджетів області. Тож голова обласної ради пропонуватиме включити заклад у список об’єктів, що фінансуватимуться з коштів ДФРР», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в лютому 2018 року в бердичівському шпиталі запрацював кабінет бальнеологічних процедур.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в обласному шпиталі ветеранів війни були стурбовані кількістю пацієнтів, які поступають без направлень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: госпіталь шпиталь АТО лікування  
Матеріали по темі