Місто

​Чи варто сортувати сміття та чи потрібен Житомиру сміттєпереробний завод. Анонс програми «Діалоги»

21 August 2019, 11:45

З 1 січня 2018 року Україна зобов’язалася сортувати все сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне. Для простих громадян сортування поки не є обов'язковим, але Житомир планомірно рухається в напрямку нешкідливої для екології утилізації сміття та навіть будівництва сміттєпереробного заводу.

Навіщо сортувати сміття і чи потрібен місту сміттєпереробний завод, 21 серпня Житомир.info запитав у містян.


«Це екологічно правильно, це допомагає швидше його переробляти, піддавати його вторинній переробці, і це так само корисно для нашої екології. Дітей потрібно до цього привчати. У нас велике сміттєзвалище, яке шкодить екології, а також навколишньому середовищу, людям, які живуть поряд, і для нас це важливо, бо ми тут живемо», - вважає житомирянка Надія.

«Всі розповідають, що потрібен-потрібен, але нічого немає. Якщо розповідають, що тут сортується, а там викидається в одну купу», - розповідає житомирянка Яна.

«Щоб його правильно переробляли і не засмічувалось навколишнє середовище», - припускає житомирянка Даша.

«Про це потрібно домовлятись із тими людьми, на території яких ми хочемо його побудувати. Я думаю, що він потрібен», - каже житомирянин Анатолій.

«Обов’язково, щоб економія була в державі, щоб це сміття не псувало нам повітря, настрій, за собою кожен повинен прибирати і кожен повинен за собою дивитись», - вважає житомирянин Олег.

«Щоб було чисте навколишнє середовище, щоб ми могли жити і наші діти, і наші внуки. Природу треба берегти, тому потрібно сортувати сміття», - думає житомирянка Світлана.

«Я думаю, що це корисно для нашого суспільства треба жити не сьогоднішнім днем, а подальшим. Думати, що ми залишаємо після себе нашим дітям, онукам», - каже житомирянка Юлія.

«Обов’язково потрібно сортувати сміття, тому що дуже забруднили довкілля. Його легше буде переробляти, чистіше буде в місті. Я проти парасольок на Михайлівській. Воно все потрібне. Я звісно, милуюсь і парасольками, і сквером на Лятошинського. Але сміттєпереробний завод повинен бути в першу чергу. А потім усі ці розважальні речі», - каже житомирянка Тетяна.

Про будівництво сміттєпереробного заводу та становище житомирського сміттєзвалища ми поговоримо із Житомирським міським головою Сергієм Сухомлиним в прямому ефірі програми «Діалоги» 21 серпня о 13:00.

Як повідомляв Житомир.info, жителі Житомира не зобов’язані сортувати сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття сміттєпереробний завод  
Матеріали по темі