Місто

​У Житомирі планують змінити схему руху 110 маршруту, аби жителям Андріївської було зручніше дістатися до Великої Бердичівської

21 August 2019, 15:21

На засідання Житомирського міськвиконкому 21 серпня прийшли жителі вулиці Андріївської і прилеглих вулиць, обурені скасування 53 маршруту. Люди скаржаться на те, що стало складно дістатися Великої Бердичівської, на 110 маршруті не всі автобуси пристосовані для перевезення колясок, переповнені у години пік та не доїжджають до Сонячного наприкінці дня. А тому вони просять повернути скасовані 53 та 53А маршрути.

На запитання мера Житомира, чи принципово їм, який номер матимуть маршрутки, які курсуватимуть по Андріївській, люди відповіли, що їм це неважливо.

Тоді Сергій Сухомлин розповів, що в управління транспорту і зв’язку є певні напрацювання з цього приводу, а тому надав слово Костянтину Підпокровному, аби той доповів про варіанти вирішення проблеми.

«Маршрут 110 курсує за схемою Сонячне – Станишівка. Відповідно, на Андріївській у нас рік працювали 14 нових комунальних автобуси за маршрутом 53 та 53А: було зручно дістатися як до Великої Бердичівської, так і до Київської. Враховуючи системні прохання мешканців вулиць Соснова, Короленка, які не мають жодних перевізників і не можуть виїхати будь-куди, а також враховуючи, що на 110 маршруті скоро працюватимуть усі 15 нових автобусів, аналоги «Атаманам», які забезпечуватимуть Сонячне, вулицю Андріївську і прилеглі вулиці, було прийнято рішення про скасування 53 маршруту. Єдине питання – це дістатися Великої Бердичівської. Тож нині розробляються зміни до схеми руху 110 маршруту, згідно яких автобуси не будуть повертати в районі Сінного ринку, а продовжуватимуть рухатись по Покровській до вулиці Київської, Укртелекому та Михайлівської. Тобто, звідти дістатися Бердичівської буде простіше. Крім того, був відновлений автобусний маршрут 4, який сполучає Крошню з Паперовою фабрикою, тобто, люди можуть дістатися Великої Бердичівської цим маршрутом», - розповів Костянтин Підпокровний.

З приводу якості та стану автобусів, начальник управління транспорту і зв’язку розповів, що наразі на 110 маршруті їздять 15 великих автобусів, 10 з яких низькополі. Однак, запевнив, уже до 1 вересня перевізник зобов’язався залучити ще 5 великих нових автобусів. Таким чином, з початку нового навчального року курсуватиме 15 нових великих, комфортних, низькополих автобуси, аналоги «Атаманів», які працюють на 126 маршруті. Курсуватимуть вони з 6.30 до 22.45.

У відповідь на скарги людей щодо нерегулярності, переповненості у години пік та відсутність автобусів у пізній час, мер запропонував створити комісію у складі представників управління транспорту, членів виконкому та місцевих мешканців і впродовж трьох днів промоніторити пасажиропотік у години пік, а також прослідкувати наявність автобусів на маршруті увечері за допомогою трекерів, які мають бути встановлені вже з 22 серпня. Провести такий же моніторинг планують і тоді, коли на маршрут вийдуть ще 5 нових автобусів.

Нагадаємо, управління транспорту Житомирської міськради судиться з Антимонопольним комітетом щодо скасованих маршрутів 53 та 53А.

Як повідомляв Житомир.info, об’єднання маршрутів №10 та №110 й запуск комунальних автобусів на маршрут №4 замість скасованих №53 та №53А викликало нарікання жителів Крошні: ввечері 8 серпня 2019 року на зупинці громадського транспорту по вулиці Андріївській люди почали збирати підписи за повернення автобусів №53 та №53А.

11 серпня голова громадської організації «Молодь за Єдину Україну» Олексій Проноза повідомив, що під зверненням до мера Житомира з вимогою повернути на Крошню автобусні маршрути №53 та №53А підписалися майже 700 людей.

15 серпня у Житомирській міській раді відбулися громадські обговорення щодо проблеми транспортного забезпечення мікрорайону Крошня: люди вимагали повернути маршрутів № 53 та 53А. Врешті, громада повідомила, що 16 серпня перекриватиме дорогу на вулиці Покровській, біля залізничного переїзду, щоби домогтися повернення скасованих маршрутів.

16 серпня жителі мікрорайону Крошня на 15 хвилин перекрили вулицю Покровську, вимагаючи повернути схеми та графіки руху, які діяли до 6 серпня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 110 маршрут Андріївська Крошня Підпокровний  
Матеріали по темі