Суспільство

​У Житомирі поліцейські нарікають на розмір грошового забезпечення і проблеми з виплатою допомог, - результати моніторингу

27 August 2019, 11:35

Моніторингова група секретаріату Уповноваженого з прав людини перевірила дотримання прав поліцейських у Житомирській області і виявила нарікання на несвоєчасну виплату одноразової грошової допомоги, допомоги на оздоровлення, а також на розмір грошового забезпечення.

Про це повідомляє пресслужба Уповноваженого Верховної ради України з прав людини.

«З метою здійснення парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина робоча група Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснила моніторинговий візит до Головного Управління Національної поліції України в Житомирській області та Управління патрульної поліції в Житомирській області», - йдеться у повідомленні.

Під час моніторингу проведено зустрічі з керівництвом та особовим складом ГУНП в Житомирській області та Управління патрульної поліції, а також їх структурних підрозділів; перевірено повноту доведення до поліцейських належних видів забезпечення, дотримання права на відпустку і відпочинок, а також умови несення ними служби. Особливу увага під час візиту приділено вивченню питань грошового, медичного забезпечення поліцейських, а також забезпечення їх житлом.

Як показала перевірка, керівництвом ГУ НП та Управління патрульної поліції в Житомирській області приділяється належна увага питанням соціального захисту підлеглих. Налагоджено та здійснюється у визначеному законом порядку квартирний облік особового складу цих підрозділів. З початку цього року законодавчо запроваджена та здійснюється виплата працівникам поліції компенсації за піднайом ними жилих приміщень. Водночас з оформленням цієї виплати у поліцейських існують певні процедурні труднощі.

«Якщо виплата грошового забезпечення особовому складу управлінь здійснюється своєчасно у визначені законом терміни, то з виплатою одноразової грошової допомоги поліцейським, допомоги на оздоровлення, а також забезпеченням останніх речовим майном існують певні нарікання. Не в повній мірі задовольняє особовий склад і розмір грошового забезпечення, який у поліцейських значно нижчий, ніж у військовослужбовців чи працівників інших правоохоронних органів. Потребують урегулювання і питання забезпечення підрозділів поліції комп’ютерною технікою та витратними матеріалами (картриджами та папером), а також питання регламентації службового часу поліцейських. Пропозиції з зазначених вище питань буде направлено до Міністерства внутрішніх справ», - повідомили про результати моніторингу у секретаріаті Уповноваженого з прав людини.

Нагадаємо, у квітні 2019 року патрульна поліція Житомирської області оголосила набір до своїх лав і обіцяла зарплату від 10 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 2 жовтня 2015 року у Житомирі розпочали набір до нової патрульної служби. Наприкінці 2015 року житомирським поліцейським обіцяли оклад в три рази більший, ніж був у міліціонерів.

У 2017 році проводився набір до патрульної поліції в Житомирі: шукали 153 копи і пропонували їм заробітну плату у розмірі 8 тис. грн. Такий же оклад пропонували і новим патрульним, прийнятим за результатами набору у 2018 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: моніторинг уповноважений з прав людини ГУНП патрульний поліція  
Матеріали по темі