Події

​Рештки вбитої бердичівлянки Юлії Козак передадуть до Києва, аби провести повторну експертизу

2 September 2019, 16:13

Судді, які розглядають резонансну справу вбитої бердичівлянки Юлії Козак, підтримали клопотання адвоката сім'ї потерпілих щодо повторної комісійної експертизи, оскільки попередні висновки експертів, на думку сторони обвинувачення, не були об'єктивними. Повторна експертиза буде проводитись головним бюро судово-медичної експертизи МОЗ України.

Про терміни та умови дослідження, які попередньо надіслала установа, повідомила головуюча суддя на засіданні 2 вересня.

«Вони (ред. - головне бюро судово-медичної експертизи МОЗ України) можуть проводити експертизи протягом тривалого часу, зазначено в межах двох років. Необхідно буде надати матеріали, які перебувають в Житомирському обласному бюро судово-медичної експертизи. Це гістологічний матеріал, який є на зберіганні. Він на даний час зберігається на експертизі, хоча подія мала місце в січні 2018 року. Крім того, вони просять надати певні висновки експертів», – говорить суддя Богунського районного суду м. Житомира Наталія Гулак.

Натомість один із прокурорів та адвокат сторони обвинувачення наголосили на необхідності прискорити строки проведення експертизи та звернутися з окремим листом до головного бюро у Києві.


«На сьогодні ми прекрасно розуміємо, що експертна установа, яка знаходиться у Києві, вона проводить багато подібних експертиз. Однак сьогодні є така практика, коли суд звертається з відповідним листом про прискорення, в якому обґрунтовує необхідність, як в нашому випадку у зв'язку зі складністю провадження і тим, що воно тривалий час слухається. Без висновку даної експертизи ми не зможемо рухатися далі», – говорить прокурор Віктор Ратушинський.

«Оскільки дуже багато складних справ по ст. 115 ККУ слухається і по сім, і по десять років, і особа на той час вже не перебуває під вартою, то першочергово досліджуються справи, де особа на даний час перебуває під вартою. Тому я просив би суд зауважити у листі, що нам необхідно терміново провести експертизу, поза строками у два роки. Обвинуваченого такий строк не можна тримати під вартою», – стверджує адвокат сторони обвинувачення Михайло Рейзін.

Судді, порадившись на місці, підтримали озвучену пропозицію. Цього дня також продовжили запобіжний захід обвинувачуваним: Світлані Кустовецькій – цілодобовий домашній арешт, Святославу Козаку – тримання під вартою.

Наступне засідання по цій справі відбудеться 1 листопада.

Нагадаємо, судові засідання по даній справі у 2019 році: 12 березня та 26 березня розпочались зі слухання свідчень сусідів сім'ї Козак. А на засіданні 14 травня 2019 року судді повторно заслухали висновки медекспертів у справі загиблої бердичівлянки Юлії Козак.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2018 року у соціальній мережі Facebook бердичівляни розповіли про вбивство молодої жінки: чоловік побив і задушив дружину, матір свого 6-річного сина.

8 червня 2018 прес-служба прокуратури Житомирської області поінформувала про те, що бердичівлянину та його сестрі за вимагання та умисне вбивство Юлії Козак «світить» довічне ув’язнення.

14 червня 2018 захисник обвинувачених у вбивстві бердичівлянки Юлії Козак клопотав, щоб його підзахисних судив суд присяжних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Козак Бердичів суд вбивство  
Матеріали по темі