Місто

​Більше 20 житомирських родин отримують кошти за «муніципальну няню»

10 September 2019, 15:02

У Житомирській області вже 52 родини уклали договори з муніципальними нянями, які доглядають за їхніми дітьми віком до трьох років.

Про це 10 вересня повідомила пресслужба Житомирської ОДА з посиланням на департамент праці, соціальної та сімейної політики.

«Фінансовою підтримкою від держави за проєктом «Муніципальна няня» на Житомирщині вже скористались 52 родини, які щомісяця отримують відшкодування з держбюджету. Щомісяця ці родини отримують по 1 тис. 626 грн від держави для відшкодування послуг няні», – йдеться у повідомленні.

За даними департаменту, загалом з початку дії програми сім’ям на Житомирщині компенсували 266,7 тисячі гривень.

З 1 липня 2019 у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму виплата за «муніципальну няню» зросла до 1699 грн, — йдеться у повідомленні на сайті Житомирської міськради. Станом на 1 вересня 2019 року в Житомирі послугою «Муніципальна няня» скористалися 22 родини, які вже отримують від держави кошти, — повідомила в коментарі Житомир.info 10 вересня директорка департаменту соціальної політики Житомирської міськради Вікторія Краснопір.

За даними сайту мерії, охочим скористатися послугою «Муніципальна няня» треба звернутися до управлінь соціального захисту населення Богунського чи Корольовського районів департаменту соціальної політики Житомирської міської ради, що знаходяться за адресою: вул. Перемоги, буд. 55.

Необхідно надати ряд документів: заяву про надання компенсації послуги «Муніципальна няня»; копію договору між отримувачем послуги та «Муніципальною нянею»; документи, що підтверджують витрати на оплату няні послуги з догляду за дитиною (може бути чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунку); копія свідоцтва про народження дитини; копія паспорта отримувача компенсації послуги «Муніципальна няня»; документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податку заявника; рішення про встановлення опіки (у разі наявності); заяву із зазначенням рахунка, відкритого у банківській установі на ім’я заявника.

Виплата компенсації здійснюється щомісяця за умови подання заявником до 5 числа місяця в управління соціального захисту населення підтверджуючих документів про витрати на оплату послуги з догляду за дитиною «муніципальній няні».

Відшкодування за послуги няні не скасовує декретні виплати та відпустку з догляду за дитиною. Також залишаються інші соціальні пільги та виплати, які отримує родина.

Нагадаємо, станом на 1 березня 2019 року за новим виглядом соціальної допомоги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня» у Житомирі звернулося всього три сім’ї.

Як повідомляв Житомир.info, з 2019 року в Україні запрацював такий вид соціальної допомоги молодим батькам, як «муніципальна няня». Допомога при народженні дитини залишається такою ж, як 4 роки тому - 41 280 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: муніципальна няня допомога дитина  
Матеріали по темі