Події

Суд в Житомирі обрав запобіжний захід замначальнику обласного управління Держрибагентства, який попався на хабарі

16 September 2019, 13:07

Посадовцю Держрибагентства, якого в Житомирі затримали на хабарі, суд обрав запобіжний захід.

Про це 16 вересня повідомив консультант суду із забезпечення зв’язків зі ЗМІ Корольовського райсуду міста Житомир.

«Слідчим суддею Корольовського районного суду м. Житомира 14 вересня 2019 року обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці чоловіку, який підозрюється у вчиненні злочину, за частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)», - йдеться у повідомленні суду.

Одночасно на підозрюваного суд наклав наступні обов’язки:

  • - заборонити цілодобово залишати житло;
  • - прибувати по першому виклику до слідчого, прокурора або суду;
  • - повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
  • - утримуватися від спілкування зі свідками та іншими особами з приводу обставин вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення;
  • - здати на зберігання до органу досудового розслідування свій паспорт для виїзду за кордон.

Встановлено строк дії ухвали в частині застосування запобіжного заходу та покладення на підозрюваного обов’язків - до 13 листопада 2019 року.

Мова йде про чоловіка, 1975 року народження, якого підозрюють в отриманні хабаря за неперешкоджання вилову риби з місцевих водойм Житомирщини. Санкція інкримінованої йому частини 3 статті 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із конфіскацією майна.

Як повідомили в пресгрупі СБУ в Житомирській області, було викрито корупційний механізм систематичного одержання хабарів одним із заступників керівника Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області.

«Оперативники Служби безпеки України встановили, що чиновник вимагав гроші від місцевих підприємців, які займаються рибним промислом. За неправомірну вигоду посадовець обіцяв комерсантам безперешкодний вилов риби у водоймах регіону. Розмір щомісячної «данини» становив майже 10 тисяч гривень з кожного рибалки. У разі несплати грошей фігурант справи погрожував підприємцям блокувати їх законну діяльність. Також за різні суми хабарів чиновник не вживав заходи реагування щодо порушення встановлених норм використання водних біоресурсів», - йдеться у повідомленні СБУ.

Як повідомляв Житомир.info, 13 вересня 2019 року у Житомирі на хабарі затримали начальника відділу управління державного агентства рибного господарства в області: посадовець обіцяв за винагороду не заважати браконьєрам-рибалкам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар Держрибагентство СБУ суд запобіжний захід домашній арешт  
Матеріали по темі