Новини компаній

Яку роботу обирають українці в Польщі?

17 September 2019, 15:37

Безумовно, варто зважити всі «за» та «проти» перед тим, як їхати на роботу в Європі. Зараз таке працевлаштування дуже розповсюджене, і основна причина масового від’їзду наших співвітчизників – це хороша зарплата, яку пропонують за кордоном. Найбільше українців цікавить саме робота в Польщі https://visa-pro.com.ua/, адже тут пропонують європейський рівень зарплат, а влаштуватися можна знаючи мінімальний набір слів, або і взагалі без знання мови. Зараз дуже велика кількість польських працедавців пропонує вакансії, тому якщо ви хочете підшукати роботу в Любліні, Кракові, Вроцлаві або у іншому конкретному місті, то вам це допоможуть зробити без проблем. Звичайно, варто звертатись до кадрового агентства, і зараз ми розповімо, чому.

Чому потрібно влаштовуватись офіційно?

Досвід українців вже показав, що легальна праця в Польщі – найкращий варіант. Чому? Перш за все, звернувшись до кадрового агентства, яке має ліцензію, ви не потрапите до рук шахраїв. По-друге, ви будете працювати по контракту, а отже всі ваші права будуть підтверджені у цьому документі. Польська компанія зобов’язана буде вам вчасно та у повному обсязі виплачувати зарплату, ви матимете змогу піти на лікарняний та у відпустку.

Що передбачає процедура працевлаштування в Польщі? Після того, як ви звертаєтеся до кадрової агенції і вам підшукують вакансію, ви отримуєте від роботодавця запрошення. Завдяки цьому запрошенню ви маєте право відкривати робочу візу в Польщу. Далі підписується контракт з польською компанією та ви від’їжджаєте працювати. Значна кількість наших співвітчизників обирає роботу в Польщі в Любліні, Кракові та інших великих містах, де багато пропозицій. До слова, за статистикою, кожна 5-та польська компанія зараз має у своєму штаті українських працівників.



Які вакансії на роботу в Польщі найбільш актуальні для українців?

Вибір вакансії залежить від кількох факторів:

  • стать;
  • вік;
  • знання польської та англійської мови;
  • мета працевлаштування.

Зазвичай більшість чоловіків обирає роботу в Польщі на будівництві, а жінки – у сільському господарстві. Проте це не всі сфери, у яких працюють наші співвітчизники. Можна обирати й місто, де хотілось би влаштуватись. Наприклад, якщо цікавить робота в Любліні https://visa-pro.com.ua/misto/lyublin, ви завжди можете звернутися до кадрової агенції, де працюють найкращі фахівці.

Отже, серед найбільш актуальних вакансій можна відзначити:

  • для чоловіків: будівельник, вантажник, складальник, ордер-пікер, різноробочий, електрик, монтажник, водій, сортувальник, працівник складу тощо;
  • для жінок: працівниця на збір врожаю, доглядальниця, няня, прибиральниця, швачка, покоївка, пакувальниця, косметолог, сортувальниця та ін.

Рівень зарплати буде залежати або від продуктивності вашої праці, або від кількості відпрацьованих годин. В середньому, на руки жінки отримують щомісяця близько 2-2,5 тис. PLN, чоловіки – близько 2,2-3 тис. PLN.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі