Новини компаній

Як відпочити у Карпатах з максимальною користю

18 September 2019, 15:16

Відпочинок у Карпатах зачаровує туристів як взимку, так і влітку. Для того, щоб насолодитись красою природи та відвідати всі туристичні маршрути не вистачить і щорічної календарної відпустки. Як відпочити в горах з користю за нетривалий час, ми розповімо у цій статті.

Обрати затишний готель

Не секрет, що в Карпатах гарно усюди. З будь-якої точки відкривається неймовірний гірський краєвид. Але по-справжньому можна насолодитись природою лише у тихій місцині, якомога далі від туристичних маршрутів та гомінких вулиць.

Ми радимо обирати для проживання затишний готель чи садибу. Вони зазвичай розташовані у невеличких містечках, далеко від підіймачів та ринків. Особливо спокійно у Славському, Яремче, Верховині, Микуличині. За бажанням можна знайти затишне житло в Буковелі, як от готель «Лапландія».

Подорожувати на авто

Містечка у Карпатських горах розташовані один за одним упродовж єдиної дороги. Можна пішки дійти до сусідніх поселень, пройтись лісом вздовж гірської річки. Але цікавіше подорожувати Карпатами на авто. «Так можна відвідати з десяток чарівних місць за одну відпустку», – радять працівники компанії «Narscars».

Навіть якщо ви зупинились у Яремчому, вже через місток від нього розкинувся славнозвісний Микуличин. Далі за ним – мальовничий Татарів та туристична Ворохта з її інстаграмними мостами-акведуками. Ще трішки, й ви потрапляєте у невеличке прикордонне місто Рахів. А це всього 80 км від Яремче або півтори години руху на авто по серпантину. Якщо ви приїхали на відпочинок потягом, пошукайте місцевий прокат машин, подібний до столичного, у Львові чи Івано-Франківську.

Поєднати відпустку з оздоровленням

Карпатський регіон відомий своєю цілющою мінеральною водою. Багато туристів відвідує санаторії Трускавця, Миргорода, Шаяна, щоб пройти курс оздоровлення. Чисте гірське повітря, тиша, спокій, джерельна вода та органічні продукти – все це допомагає відновити організм та наситити його енергією.

Зазвичай туристи обирають такі види спа-процедур, які можна пройти у будь-якому курорті Карпат:

1.Гуцульська лазня. Від традиційної її відрізняє п’янкий аромат гірських трав.

2.Фіто-діжка. Пропарювання тіла у спеціальній діжці з парами лікарських трав.

3.Карпатський чан. Купання у гарячій воді з травами надворі при низькій температурі.

4.Оротерапія. Лікування шляхом дихання повітрям високо у горах, що допомагає у боротьбі з алергією, захворюваннями дихальної та нервової системи, шкіри.

5.Медитація. Природа Карпат допомагає зануритися у стан повної безтурботності та відчуженості від внутрішніх переживань.

Спробувати традиційні смаколики

Карпати відомі не лише горами та колоритними звичаями, але й неповторною кухнею. Тому знайомство з горами потрібно закріпити смачними гуцульськими стравами. У колибі замість аперитиву вам запропонують сет із міні-чарок із міцними напоями. У першу чергу потрібно скуштувати такі страви: банош, кулешу, зупу (грибну юшку), бограч, гуцульські голубці. Звичайно, цей перелік не на один обід. Це обов’язкові пункти меню на період відпустки у горах.

Їжа у Карпатах дуже смачна й поживна, її готують з натуральних свіжих продуктів. Страви з гуцульського меню не знайти у ресторанах міст в інших регіонах України, тому не зволікайте з відвідуванням місцевих колиб. Лише на ситий шлунок вирушайте підкорювати нові місця. Сподіваємось, наші поради допоможуть вам відпочити на повну в чарівному регіоні українських Карпат.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі