Події

​Верховний суд відмовив у поновленні на посаді житомирському поліцейському, який порушив ПДР і не захотів проходити алкотест

27 September 2019, 13:42

Відмова від медичного освідування на стан алкогольного сп’яніння дискредитує звання поліцейського. До такого висновку дійшов Верховний суд у постанові щодо справи житомирського правоохоронця, який впродовж двох років вимагав поновити його на посаді начальника відділу ГУНП.

Про це 27 вересня повідомив ресурс «Закон і Бізнес».

Позивач – звільнений начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління ГУНП – звернувся до суду з позовом, у якому просив визнати протиправними та скасувати накази щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності та звільнення зі служби в поліції (від серпня 2017 року), вимагав поновити його на посаді та стягнути з ГУНП на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з 1 вересня 2017 року.

Суд встановив фактичні обставини справи, а саме, що 20 серпня 2017 року на вулиці Перемоги в Житомирі позивача, який керував автомобілем, зупинили поліцейські, оштрафували і склали протокол за ст. 122 КУпАП. При цьому водій відмовився пройти освідування на стан алкогольного сп’яніння на місці події та в медзакладі.

В ГУНП провели службове розслідування і за його результатами наказом від 29.08.2017 позивача притягнули до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення зі служби в поліції.

Згодом звільнений майор через суд поновився на посаді і навіть отримав 25,9 тис. грн заробітної плати за два місяці вимушеного прогулу. Проте ГУНП подало касаційну скаргу, аргументуючи, що вчинені дії, а саме відмова від проходження медичного огляду, дискредитують звання рядового і начальницького складу та є підставою для звільнення з органів внутрішніх справ.

Крапку у даній справі поставив Верховний суд, який своєю постановою від 17 липня 2019 року задовольнив касаційну скаргу ГУНП в Житомирській області та відмовив у задоволенні адміністративного позову звільненого поліцейського.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2017 року у Житомирі затримали «опера», який, будучи п’яним за кермом, не зупинився на вимогу поліцейського та чинив опір.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція звільнення ГУНП освідування алкоголь  
Матеріали по темі