Влада

Реконструкція центрального житомирського стадіону «Полісся» може не завершитись до кінця 2019 року

16 October 2019, 16:12

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко під час пресконференції 16 жовтня публічно звернувся до правоохоронних органів щодо можливого розкрадання бюджетних коштів під час реконструкції центрального стадіону «Полісся». Віталій Бунечко розповів, що ще на початку вересня зустрічався із проєктантами та підрядниками.

«5 вересня я запросив журналістів, підрядників, тому що подивився на відкриття чудового стадіону «Спартак Арена» і прямо там сказав, що ми відкриємо стадіон «Полісся». Знаєте, сказав, а потім почав думати. І розбиратись. Сиділо тут двоє чудових молодих людей, які потім з нами із задоволенням «потьопали» на стадіон. Ходили-розповідали. Ми тут із ними ще торгувались, я кажу: зробіть нам проєкт за тиждень. Вони кажуть: ні, ми не можемо, у нас художник захворів. Ми вам зробимо до 24 вересня. Я їм низько вклонився в ноги, в підрядника запитав, чи вони справляться, вони сказали, що справляться. Добре. Що ми маємо? 15 жовтня. Де проєкт? В «Проспект-проекті», – сказав Віталій Бунечко.


Через відсутність проєкту, за словами посадовців адміністрації, підрядник не може продовжувати роботи на об’єкті. А це ставить під сумнів відкриття спортивної споруди в 2019 році.

«Оскільки реконструкція центрального стадіону проводиться протягом восьми років, це призвело до щорічного коригування проєктної документації, відповідно – збільшення кошторисної вартості будівництва об’єкта та неефективного витрачання бюджетних коштів на ці цілі, що призводить до неможливості закінчення реалізації проєкту до кінця 2019 року», – сказала заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

Голова ОДА Віталій Бунечко запевняє: і у влади, і у підрядника є можливості та бажання завершити реконструкцію центрального стадіону, втім, без проєкту це зробити неможливо.

«Цей проєкт вже тягнеться стільки років, що вже соромно про це говорити. І найголовніше, що походивши, вивчивши, проаналізувавши, є можливість довести це до якогось логічного завершення. І все вперлось в якихось «пєньтюхів», блін. Якби це було дві комерційних організації, то один другому вже ногу прострелив би, сто відсотків. Той, хто сильніший. А в цьому випадку точно сильніші ми. Ногу прострелити, це я образно. Але дивлячись на весь цей бедлам, хочеться зробити саме так. Але знову ж таки, умовно», – каже Віталій Бунечко.

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко пообіцяв також письмово звернутись до поліції, прокуратури та служби безпеки України щодо можливого розкрадання бюджетних коштів та зловживання службовим становищем під час реконструкції стадіону.

Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році.

Відтоді це «будівництво довжиною у вічність» пережило вісьмох голів Житомирської облдержадміністрації. Губернатори передавали цю «естафету» один одному до 2013 року.

Влітку 2016 за губернаторства Сергія Машковського будівельники знесли частину трибун. Згодом у Житомирській ОДА показали проєкт реконструкції стадіону «Полісся».

З часом на центральній спортивній арені міста лишилась лише одна «західна» трибуна, яка вміщує 5000 глядачів.

Нагадаємо, 22 серпня 2019 року на офіційному відкритті стадіону «Спартак Арена» голова ОДА Віталій Бунечко пообіцяв добудувати стадіон «Полісся», а 5 вересня зібрав нараду, аби обговорити реконструкцію центрального стадіону.

Як повідомляв Житомир.info, станом на лютий 2018 року в реконструкцію центрального житомирського стадіону «Полісся» вже вклали більше 100 млн грн.

У червні 2018 заступник голови Житомирської ОДА Роман Щебетов повідомив, що реконструкція центрального стадіону «Полісся» виконана на 65 відсотків. Паралельно із роботами із облаштуванням автоматичної системи поливу та підігріву газону йшла підготовка і до виготовлення накриття, яке встановлять над західною трибуною стадіону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон Полісся реконструкція ремонт Бунечко  
Матеріали по темі