Місто

Що думають житомиряни про закон стосовно компенсації викривачам корупції та чи готові «здавати» нечистих на руку. Опитування

17 October 2019, 19:01

17 жовтня на пленарному засіданні Верховна рада ухвалила закон про виплату компенсації викривачам корупції. Чинності він набуває з 1 січня 2020 року.

Зокрема, закон передбачає грошову винагороду у вигляді 10 % при умові, якщо завдані державі збитки, від такого злочину, перевищують 10 млн грн, а також викривачі корупції отримують гарантії захисту.

Журналісти Житомир.info поцікавилися думкою житомирян та запитали у них, чи допоможе закон подолати корупції.


«Я думаю, що так. Це повинно зупинити цих хабарників, крадіїв. Можливо, вони стануть побоюватися. Я така людина, можу підійти до винуватця, з моєї точки зору, сказати свою особисту думку, але здавати не піду», – ділиться Світлана.

«Можливо, щось таки буде. Можливо, я напишу у Facebook про це, щоб усі знали. А кому здавали? Владі? Писати заяву? Ні, я краще у Facebook напишу, аби люди знали », – говорить Наталія.

«Це буде схоже щось на «Охота на відьом». Сума все ж таки захмарна, особливо для Житомира», – переконаний Ілля.

«Це будуть такі «зговорняки» типу між депутатами: один буде здавати другого і отримувати за це ще більше коштів. Це як monobank: залучаєш друга отримуєш 50 грн на кешбек», – говорить Петро.

«Думаю, що ні, тому що хабарник може заплатити 12 % тому, хто хоче здати. На мою думку, потрібно було здавати і без грошей», – зазначив Євгеній.

«Думаю, що так. Мені здається, що щось має змінитися. Воно, звичайно, нам не дуже імпонує, ми не звикли, як-то кажуть, задавати, але трохи будуть побоюватися з іншої сторони й з цієї – брати. Мені здається, що щось може бути», – ділиться Алла.

Нагадаємо, з шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області за цей законопроєкт проголосували п’ятеро представників фракції партії «Слуга народу», позафракційний Володимир Арешонков на засідання відсутній. Щодо голосування колишніх депутатів обласної ради, то Михайло Забродський відсутній, а Анжеліка Лабунська «утрималась».

Як повідомляв Житомир.info, чотири з шести мажоритарників від Житомирської області підтримали ухвалений 16 жовтня 2019 року закон щодо припинення відшкодування народному депутату витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань або засідань комітетів Верховної ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: закон Верховна рада корупція  
Матеріали по темі