Події

Чергове повідомлення про замінування у Житомирі виявилось «липовим», але поліція ретельно перевіряє кожне з них і просить бути пильними

25 October 2019, 14:01

Житомирські правоохоронці не виявили жодних вибухових пристроїв на території поблизу Житомирської облдержадміністрації та у приміщенні залізничного вокзалу. Про можливе мінування поліцейським повідомили електронною поштою.

«Повідомлення надійшло вранці на електронну пошту Головного управління Нацполіції. Воно містило твердження про те, що станеться вибух поблизу приміщення облдержадміністрації та залізничного вокзалу в місті Житомирі. На місце події виїхали підрозділи поліції, патрульні, кінологи, вибухотехніки, слідчо-оперативні групи Головного управління та міського відділу поліції, які працювали відповідно до їх компетенції. Обстеження обох об’єктів вже завершено, жодних вибухонебезпечних предметів не виявлено», - розповіла речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Це вже друге повідомлення про можливе замінування Житомирської ОДА і далеко не перше цієї осені. Правоохоронці закликають житомирян бути пильними і повідомляти про підозрілі предмети у відповідні служби.


«Це не одна і та сама електронна адреса, з якої надходять повідомлення. Яка б їх кількість не була, поліція на кожне з них реагує, як на реальне повідомлення про реальну загрозу безпеці громадян. Відносно того, чи варто їх боятись? Варто бути уважними до того, що відбувається навколо, та звертати увагу на залишені сумки, пакети, на підозрілі пакунки, тим більше, якщо там якісь дроти, або щось, що може викликати підозри. І відразу про це повідомляти, у жодному разі самостійно не намагатись роздивитись, підняти, пересунути, перенести. Нічого такого робити не можна. Якщо є підозри щодо небезпеки, то повідомляти у відповідні служби. «102» - в першу чергу. Приїдуть фахівці і перевірять. Нехай це краще виявиться кимось забута господарська сумка, аніж цивільна непідготовлена людина зіткнеться з реальною небезпекою», - сказала Алла Ващенко.

Нагадаємо, уранці 25 жовтня на електронну пошту ГУНП у Житомирській області надійшов електронний лист про закладення вибухівки біля приміщення Житомирської ОДА та на залізничному вокзалі. Поліція евакуювала людей і «прочесала» територію, але вибухівки не знайшла.

Як повідомляв Житомир.info, вибухівку біля будівлі Житомирської облради шукали і 18 вересня 2019 року. Того ж ранку евакуювали майже 4 тисяч людей з держуніверситету імені Франка. Трохи більш ніж через тиждень, 27 вересня 2019, зловмисники повідомляли про "замінування" Житомирської обласної лікарні та військового шпиталю, але інформація про вибухівку не підтвердилась. 22 жовтня 2019 року з приміщення Житомирської обласної ради та облдержадміністрації на майдані Корольова знову евакуйовували людей через повідомлення про закладену вибухівку. Однак інформація про замінування і того разу не підтвердилася.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка ГУНП  
Матеріали по темі