Події

Житомирянин перерахував гроші «Московській прокуратурі», а жителька Коростенського району купила віртуального коня

29 October 2019, 10:00

У період 26-27 жовтня у підрозділах поліції Житомирщини зареєстровані близько десятка випадків шахрайств: від обману на інтернет-сайтах купівлі/продажу до трюку з обміном старих купюр на нові.

Про це 28 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

26 жовтня до Житомирського відділу поліції звернувся 84-річний житель обласного центру. Дідусь пожалівся на невідомого шахрая, який видурив у нього всі грошові збереження.

Як з’ясувалось, напередодні увечері на мобільний телефон дідуся подзвонив якийсь чоловік. Абонент відрекомендувався працівником нібито Московської прокуратури і приголомшив старенького, що його син вплутався у неприємну історію. Мовляв, він збив автівкою жінку і тепер на її лікування потрібна кругленька сума. А ще потрібно вирішити питання про звільнення від кримінальної відповідальності сина дідуся, оскільки він є винуватцем ДТП.

Щодо справжності працівника прокуратури у літнього житомирянина не виникло навіть сумнівів, адже той назвав дані його дорослого сина, який дійсно проживає у Москві. Не насторожила пенсіонера і можливість негайно передати затребувану суму, що називається, «з рук у руки». І вже через 15 хвилин у своїй же квартирі дідусь віддав усі грошові збереження (близько 10 тис. грн.) і заразом банківську картку, з якої були зняті ще 10 тисяч гривень.

Наступного дня пенсіонер зв’язався із сином і на свій подив дізнався про обман і ошуканство.

Того ж дня ще одна літня житомирянка «обміняла» чималу суму українських гривень та доларів США зі «старих» купюр на «нові». Про таку реформу їй 26 жовтня розповіла нібито поштарка, яка зателефонувала на домашній номер заявниці. Згодом до квартири 81-річної бабусі прийшла незнайомка і провела «обмін купюр». Після її візиту господиня виявила замість новеньких грошей складені у кілька разів аркуші білого паперу.

Тим часом у Коростенському районі жителька одного із сіл через інтернет-сайт купувала…коня. Домовившись із потенційним продавцем, селянка перерахувала на його мобільні рахунки понад 16,5 тисяч гривень. Після отримання вказаної суми, з віртуальним торговцем зв'язок прогнозовано перервався.

За цими та іншими зареєстрованими упродовж вихідних фактами поліція розпочала кримінальні провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ. У рамках досудових розслідувань триває встановлення причетних до ошуканств осіб.

Як повідомляв Житомир.info, 9 жовтня 2019 року до поліції надійшла заява від бердичівлянина, який мав намір купити автомобіль та перерахував на банківський рахунок шахраєві майже 90 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка шахрайство ГУНП поліція ошуканство  
Матеріали по темі