Місто

Тендер на будівництво Палацу спорту в Житомирі за 265 млн грн може виграти генпідрядник «Охматдиту» з капіталом 375 грн

1 November 2019, 13:23

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради 30 жовтня провело аукціон на будівництво Палацу спорту на Старому бульварі, 14-а у Житомирі.

За даними опублікованими на ресурсі ProZorrо, в аукціоні взяли участь дві компанії: ТОВ «Ріола Модуль ЛТД» з пропозицією у 265 млн грн та ТОВ «Альтіс-Констракшн» з пропозицією у 266 млн 299,5 тис. грн.

Наразі ТОВ «Ріола Модуль ЛТД» очікує на відповідне рішення тендерного комітету.



За даними ресурсу Сlarity-project, ТОВ «Ріола Модуль ЛТД» зареєстроване у Вишгороді Київської області. Керує фірмою, яка займається спеціалізованими будівельними роботами, Яковенко Богдан Володимирович. Засновник та кінцевий бенефіціарний власник ТОВ «Ріола Модуль ЛТД» Духович Володимир Ростиславович. Статутний капітал компанії становить 375 грн.

ТОВ «Ріола Модуль ЛТД» є переможцем 20 закупівель на загальну суму 2 млрд 494 млн 682,9 тис. грн, серед них відбудова об’єктів соціальної сфери у Донецькій області, будівництво зернового термінала в маріупольському порту та завершення довгобуду «Охматдиту».

За даними видання «Наші гроші», у 2018 році ТОВ «Ріола Модуль ЛТД» виграв відкриті торги ДП «Укрмедпроектбуд» на добудову «Охматдиту» за 1,36 млрд грн.

«Він є генпідрядником цього будівництва із серпня 2016 р., коли виграв відкриті торги вартістю 213,40 млн грн. Після того у 2016-2017 рр.. із ним за неконкурентною переговорною процедурою уклали три угоди про додаткові роботи на суму 332,05 млн грн, яка перевищувала вартість первісного тендеру», - повідомляють «Наші гроші» та додають, що «Ріола-Модуль Лтд» зі статутним капіталом 375 грн належить франківцю Володимиру Духовичу, який раніше був партнером по ТОВ «НВО «Стальконструкція» Романа Абрамовськогоколишнього заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

«Абрамовський у 2008-2012 рр. очолював правління будівельного ПАТ «Укрстальконструкція», яке контролювали брати Сергій і Олександр Тарути. Сергій Тарута у 2014 р. очолював Донецьку ОДА, а нині є позафракційним нардепом. Після звільнення з компанії Тарути Абрамовський працював заступником директора «Ріола-Модуль Лтд», - повідомляють «Наші гроші».

Нагадаємо, влітку 2019 Житомир отримав 30 млн грн державної субвенції на будівництво Палацу спорту. 28 липня управління капітального будівництва оголосило тендер на будівництво Палацу спорту за 283 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, Палац спорту на 3000 місць планують побудувати на місці недобудованого гастрольного театру, поряд із житомирським парком. 15 квітня 2019 року УКБ Житомирської міської ради за 1,5 млн грн замовило проєкт будівництва Палацу спорту на Старому бульварі у Житомирі, який виконало ТОВ «Сервісний центр нерухомості» - житомирська фірма, що спеціалізується на здійсненні діяльності у сфері архітектури.

2 травня 2019 року заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе оприлюднив ескізний проєкт майбутнього житомирського Палацу спорту, після чого мер Житомира вийшов у прямий ефір. 14 травня 2019 Сергій Сухомлин презентував концепцію проєкту Палацу спорту в міністерстві молоді та спорту України, а 17 червня виклав відеопроєкт майбутньої спортивної споруди.

В інтерв'ю Житомир.info у лютому 2017 року мер Житомира Сергій Сухомлин поділився планами щодо будівництва Палацу спорту. За його словами, орієнтовна вартість будівництва такого об’єкта на той момент становила понад 10 млн євро.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Палац спорту тендер УКБ  
Матеріали по темі