Місто

​Як житомирська інспекція з благоустрою бореться зі сміттям на вулицях: фото «до» та «після»

20 November 2019, 14:21

Інспекція з благоустрою започаткувала об’їзд та контроль за станом смітників та сміттєзбірних майданчиків у Житомирі.

Про це інспекція повідомила 19 листопада на своєму сайті.

«У зв’язку з тим, що на території міста виявляються численні порушення у сфері поводження з відходами (…), вивозу відходів та утримання контейнерних майданчиків, спеціалістами КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради запроваджено об’їзди території міста, метою яких є фіксація порушень в сфері поводження з відходами, негайне усунення виявлених фактів порушення, збір інформації про порушення та надання цієї інформації до управління житлового господарства для проведення претензійної роботи до відповідальних підприємств-перевізників», — йдеться у повідомленні.

До роботи залучили фахівця управління житлового господарства міськради та представників підприємств-перевізників, що надають послуги з вивозу та утилізації відходів, — інформує сайт інспекції.

«Інформуємо, що запроваджені об’їзди по обстеженню території обслуговування КП «АТП-0628» Житомирської міської ради та ПП «ВЖРЕП№4» дали певні позитивні результати», — інформує інспекція з благоустрою та надає знімки «до» та «після». Сміття на знімках прибрали підприємства, що відповідають за їх вивіз.

Виїзди та фіксація порушень за адресами в Житомирі, де найчастіше скидають сміття, тривали з 28 жовтня по 6 листопада, — поінформував Житомир.info начальник лінійного відділу інспекції з благоустрою Житомира Олександр Круглий.

«Вулиці Небесної сотні, Покровська, Домбровського, Східна та Сціборського – це ті адреси, де на тротуарах систематично з’являються звалища. Люди здебільшого викидають пакети зі сміттям уранці, коли йдуть на роботу або їдуть власним автомобілем. Аби трохи відучити мешканців від цієї поганої звички, на вулиці Хлібній, 23 від раннього ранку й до вечора шість днів поспіль чергували наші інспектори, які не дозволяли викидати сміття. На деякий час утворення звалища припинилося. Тепер за цим прикладом ми хочемо виїхати ще за кількома адресами, залучивши до цієї роботи працівників УЖГ та поліції. На одній з депутатських комісій я особисто запропонував створити рейдову групу для виявлення несанкціонованих смітників та притягнення винних до відповідальності. Поліцію хочемо залучити, аби люди не відмовлялися розмовляти або повідомляти свої паспортні дані», — пояснив Олександр Круглий.

За повідомленням на сайті КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира», згідно зі статтею 152 КУпАП, порушення правил благоустрою територій населених пунктів тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340 грн до 1360 грн, на посадовців та підприємців – від 850 грн до 1700 грн.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2019 року управління комунального господарства розробило нові Правила благоустрою Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

У березні 2019 стало відомо, як діяти житомирянам з приватного сектору зі щільною забудовою, де неможливо встановити контейнери для сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття благоустрій інспекція  
Матеріали по темі