Суспільство

​Учасники наркогрупи з Житомирської області, які заробляли мільйони на «синтетиці», можуть вийти під заставу

22 November 2019, 11:13

На Житомирщині учасникам наркоугрупування, підозрюваним у збуті наркотичних засобів, застосували запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави, зокрема, організатору – на суму майже 2 млн грн.

Про це 22 листопада повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«21 листопада 2019 року Коростишівською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд клопотання щодо застосування запобіжного заходу п’ятьом підозрюваним у збуті наркотичних засобів. Ухвалою Коростишівського районного суду зазначеним особам застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою із правом внесення грошової застави. Зокрема, організатору групи – з можливістю внесення застави на суму понад 1,9 млн грн, ще одному учаснику групи на суму майже 500 тис. грн, іншим трьом — дещо менша сума», — інформує прокуратура.

20 листопада 2019 року п’ятьом особам повідомили про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів за попередньою змовою групою осіб). Санкція цієї статті передбачає покарання у видіпозбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

«За версією слідства, організатор групи купував наркотичний засіб – метадон, який у подальшому разом зі своїми спільниками збували наркозалежним особам на території Київської та Житомирської областей. Під час затримання у них вилучено майже 2 кг наркотичної речовини рослинного походження, 20 грамів порошкоподібної речовини (метадон), значні грошові кошти, мобільні телефони, електронні ваги, облікову документацію та банківські картки», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, організував наркобізнес мешканець Васильківського району Київської області. До протиправної діяльності як кур’єрів та дилерів він залучив чотирьох раніше судимих за аналогічні злочини мешканців столичного регіону й Житомирщини.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 у Житомирській області правоохоронці викрили злочинну групу, яка займалася поставкою наркотиків з інших регіонів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик наркобізнес метадон прокуратура  
Матеріали по темі