Місто

У центрі Житомира почав працювати ялинковий базар: скільки коштує новорічне дерево

16 December 2019, 15:24

З самісінького ранку понеділка 16 грудня у Житомирі почав працювати ялинковий базар. У центрі міста (вулиця Небесної сотні, 8-10, 12, 14) ціни на новорічні дерева різні. Найдешевші мініялинки з гілочок – від 30 грн, а найдорожчі – триметрові дерева – від 600 грн.

Ціна на метрову ялинку та сосну стартує від 100 грн до 300 грн, а ось дерево висотою майже 2 м коштує від 300 грн. Велику та пухнасту ялинку, розміром в 3 м можна придбати від 600 грн. Для тих, хто не хоче після свят розлучатися з новорічною прикрасою, – дерево у горщику: ялинка, якій 8 років коштує 400 грн.


Ціна залежить від розмірів та зовнішнього вигляду, зазначають продавці, а також обіцяють знижки у святкові дні.

«Наприклад, ця сосна коштує 150 грн, а ця коштує 450 грн, але можемо торгуватися. В залежності від конкуренції, всі ставлять по такій ціні, й ми дивимося, який вигляд мають їх ялинки, який – наші, й в залежності від цього ставимо ціну. На кожній є чіп і документи. Обов'язково робимо всім знижки, адже все ж таки свято», – говорить продавець Олександр.

Також можна придбати новорічне дерево, зібране з гілок сосни. У продавчині Катерини хвойне гілля коштує від 30 грн до 80 грн.

Ми поцікавилися у житомирян, за якими критеріями обирають головну новорічну прикрасу та якій ялинці надають перевагу: штучній чи живій.

«Щоб була пухнаста, гарна та зелена. Ціна прийнятна», – каже Світлана про щойно куплену ялинку.

«Штучна вдома стоїть. Просто купив один раз і на багато років, а різати… Це не так по-варварськи», – ділиться Віталій.

«Щоб була маленька та пухнаста. Жива ялинка це більш новорічний настрій, як з дитинства. Вона цікавіша, ніж штучна, хоча штучна якісніша, і не така шкода природі», – каже Юлія.

«Обов'язково, я завжди купляю. Щоб маленька була, на столик поставити у мене маленькі іграшки. Хочеться подихати лісом», – говорить Поліна.

«Десять років в мене одна була, вона вже стала «покоцана», як кажуть на молодіжному сленгу, а це була акція, і купила. Була 300 грн, а стала 200 грн. За 10 років, якщо вона буде стояти, то скільки я збережу цих зелених ялинок і воно окупиться мені у 100 разів», – ділиться Майя.

Цьогоріч новорічні дерева дозволили продавати на 7 локаціях у різних районах Житомира. Місця продажу:

  • вулиця Велика Бердичівська, 71 (ріг вулиць Великої Бердичівської та Довженка);
  • вулиця Вітрука, 13, 41;
  • вулиця Покровська, 96, 131, 151;
  • вулиця Чуднівська, 133;
  • проспект Миру, 8-10;
  • вулиця Київська, 97-а-99 (майданчик через проїзну частину);
  • вулиця Небесної сотні, 8-10, 12, 14.

Нагадаємо, 28 листопада 2019 року лісівники Житомирської області назвали мінімальну ціну за новорічну ялинку – 35 гривень за хвойне деревце висотою до 1 метра. Лісівники також запевнили, що передсвяткова заготівля хвойних молодняків не завдає лісу жодної шкоди. Адже для цього вічнозелені деревця вирощують на спеціальних плантаціях різдвяних ялин.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році ціна зелених красунь на базарі, що знаходився по вулиці Небесної сотні у Житомирі, стартувала від 25 грн – за мініялинку з гілочок. Двометрова сосна коштувала до 600 грн.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка свято Новий рік Різдво базар  
Матеріали по темі