Влада

Колишній начальник Житомирського управління лісового господарства буде свідком у справі вимагача Громова

16 January 2020, 12:59

16 січня у Корольовському районному суді м. Житомира відбулося підготовче засідання щодо справи «активіста» Олександра Громова, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України (Вимагання).

Адвокат обвинуваченого просила допитати під час наступного засідання нових свідків у справі: колишнього начальника обласного управління лісового господарства Андрія Курінського, колишнього очільника громадської організації «Захист та справедливість» Сергія Білошицького та директора Приватного підприємства «Торгівельно-логістична гільдія» Катерину Недострел.

«Просимо допитати у судовому засіданні Курінського Андрія Борисовича, Білошицького Сергія Костянтиновича та Недострел Катерину Сергіївну. Після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження було встановлено, що Курінський Андрій Борисович був безпосереднім учасником цих подій, тобто він знав ситуацію, яка відбувається, знав про передачу коштів, а тому його покази є дуже суттєвими. Білошицький Сергій Костянтинович – це був попередній керівник громадської організації «Захист та справедливість», яку пізніше очолював Громов, та дана особа також володіє інформацією щодо Бондарчука, потерпілого, та Громова: які події відбувалися та передували даним обставинам, тобто наданню даних коштів. Тому вважаємо, що дана особа також надасть суттєві покази. Недострел Катерина Сергіївна – це керівник підприємства, з яким співпрацював Громов, і саме в інтересах даного підприємства закуповував лісову продукцію у підприємства, яке очолював потерпілий Бондарчук. Те саме смс-повідомлення, яке направлялося, було помилково направлене із сумою та номером картки, воно мало бути направлене Недострел Катерині Сергіївні. Але помилково воно було направлене потерпілому Бондарчуку», – сказала адвокат Ольга Янчевська.


Потім слово взяв обвинувачений Олександр Громов.

«Хочу уточнити з приводу свідків: перший – пан Курінський – він безпосередньо приймав рішення, і саме він ствердно відповів під час нашої останньої зустрічі з ним, після того, як я йому повідомив, що пан Бондарчук запропонував мені 5 тисяч доларів. У матеріалах судового розслідування було зазначено, що я запитав, чому він мені пропонує, за що. Він сказав: «За роботу». Я на ці гроші не погодився. Саме пан Курінський, після того, як я йому повідомив про ці гроші, ствердно сказав, що це за його ініціативи Бондарчук запропонував мені ці кошти. Фактами того є матеріал нашої з ним переписки у WhatsApp, яка є у матеріалах», – зазначив Громов.

Прокурор Олена Дедяєва говорила про порушення статті 290 Кримінально-процесуального кодексу України й зазначила, що клопотання захисту не може бути задоволеним.

«У поясненні, які покази можуть дати дані свідки, було чітко вказано про те, що ці особи, і про це було відомо стороні захисту, знали нібито обставини вчинення кримінального порушення на час досудового розслідування. Стаття 290 Кримінально-процесуального кодексу України чітко передбачає обов’язок кожної зі сторін відкрити ті матеріали, які є у володінні особи. Це стосується не лише сторони обвинувачення, а й сторони захисту. Дані обставини були відомі стороні захисту, дані свідки були відомі, і про те, що вони можуть дами якісь покази, також було відомо. Разом з тим, дані матеріали не були відкриті, що є прямим порушення статті 290 КПК. І вважаю, що таке клопотання під час підготовчого судового засідання не може бути задоволеним», – висловилася прокурор.

Врешті, суддя Корольовського районного суду Людмила Шимон виголосила ухвалу, відповідно до якої клопотання захисту задовольнили.

«Вирішуючи клопотання про виклик у судове засідання осіб для їх допиту, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання прокурора, викликати свідків, зазначених у реєстрі матеріалів досудового розслідування. Суд вважає за необхідне задовольнити клопотання захисту викликати свідків Курінського, Білошицького, Недострел.

Судовий розгляд справи у відкритому судовому засіданні призначили на 24 січня 2020 року.

Нагадаємо, 2 грудня 2019 року до Корольовського районного суду м. Житомира надійшов обвинувальний акт за обвинуваченням особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України (Вимагання).

Як повідомляв Житомир.info, Олександра Громова – «активіста», керівника ГО, члена громадської ради при Житомирській ОДА 13 серпня затримали в ресторанному комплексі «Гайки» в Житомирі після передачі йому 5 тисяч доларів США, які він, побачивши правоохоронців, намагався приховати між сідницями. Чоловік шантажував керівника районного держлісгоспу, погрожуючи викласти в Інтернеті компрометуючу інформацію напередодні візиту президента Володимира Зеленського в Олевський район.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Громов вимагання  
Матеріали по темі