Місто

З нового навчального року школи у Житомирі можуть перейти на електронні журнали

24 January 2020, 18:34

З наступного навчального року у всіх житомирських школах мають ввести електронний журнал та щоденник.

Про це 24 січня під час пресконференції повідомила заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Першими нову систему тестували у гімназії №3, і до пілотного проєкту нещодавно долучили ще 8 шкіл.

«На сьогодні ми покрили 9 закладів, але сподіваємось, що практично всі заклади освіти з цього року перейдуть на електронний документообіг. Міською радою було прийнято рішення, що загальна кількість класів – 197, це більш як 5,5 тис. учнів. На це були виділені кошти, орієнтовно 750 тис. грн – на придбання планшетів, і зараз ця система активно працює», – поінформувала заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.


Розповісти про те, як працює електронний журнал, та про його зручність, запросили директорів шкіл, вчителів інформатики та батьків.

«На початку щось не вдавалося, один тиждень, другий було по-різному. Зараз вже все по-іншому і всі звикли, лише одне важко – що є і паперовий, і електронний журнали. Зроблено це для батьків, в першу чергу, адже вони можуть проконтролювати свою дитину: присутня чи відсутня дитина на уроці, якщо відсутня, то чому була відсутня, запінилась чи не запізнилася», – каже директорка Житомирської ЗОШ №6 Тетяна Омелянчук.

«Як класному керівнику, мені не потрібно буде рахували кількість пропусків погодинно, тут система робить це все автоматично. Також я можу поставити причину відсутності дитини, й відразу ці «енки» з'являються у всіх предметників-вчителів. Коли я задаю домашнє завдання, діти по-різному сприймають його: хтось чув, хтось по-своєму записав, а хтось не записав взагалі. У нас вже збільшився відсоток тих, хто чітко виконує те, що задавала додому. Як мама, я не встигаю подивись усі оцінки, і, сидячи на кухні, поки готувався борщ, подивилася й одразу побачила ті оцінки, які не бачила у журналі. Для деяких учителів виставляти в електронний журнал виявилось швидше, ніж у паперовий», – говорить учителька Ірина Свірська.

Поки що використання електронного журналу безкоштовне, адже 9 житомирських шкіл є учасниками пілотного проєкту. Однак, чи потрібно буде доплачувати гроші батькам після того, як тестовий режим системи закінчиться, поки що у мерії не повідомляють.

Нагадаємо, у вересні 2019 року журналісти Житомир.info, показали, як працює електронний журнал у ліцеї № 3.

Як повідомляв Житомир.info, 17 вересня 2019 року депутати міської ради виділили 748 тис. грн на закупівлю планшетів для тестового проєкту «Електронний журнал»

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електронний журнал школа  
Матеріали по темі