Місто

Виконком терміново зібрався, щоб зменшити для житомирян вартість опалення за січень

31 January 2020, 09:47

Виконавчий комітет Житомирської міської ради вранці 31 січня терміново зібрався на засідання, щоб розглянути одне питання – про зміну розміру нарахування плати за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води споживачам м. Житомира.

Терміновість пояснюється тим, що треба скоригувати вартість опалення за січень.

«Питання стосується перерахунку зниження вартості опалення за січень. У грудні ми приймали аналогічне рішення. Тоді Нафтогаз пропонував підписати ціни на газ на рік, але ми не погодились: порахували, що ціни можуть бути різними упродовж року. Зараз ціна на газ нині зменшується на 15%, тому маємо відкоригувати вартість опалення за січень міста – зменшити на 10%.», - пояснив мер Сергій Сухомлин.

Директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин доповів по проєкту рішення, внісши правку – пропонується проводити такі коригування щомісячно до кінця опалювального сезону.

Подробиці дивіться у відеосюжеті

Нагадаємо, «Нафтогаз України» 28 січня повідомив, що знизив ціну на газ, яка мала діяти з 1 січня 2020 року. Але в цю ціну не входить плата за транспортування газу, бо рішенням НКРЕКП плата за доставку вилучена з рахунку за газ: тепер за газ потрібно сплачувати постачальнику, а за його доставку – окремо, за рахунком АТ «Житомиргаз»: для жителів Житомира та області вартість становить 1,068 грн за м куб. в місяць.

Як повідомляв Житомир.info, виконком Житомирської міської ради 23 грудня 2019 року на позачерговому засіданні скорегував тарифи на тепло у зв’язку зі зниженням ціни на газ: мешканці будинків, які обладнані лічильниками, платитимуть 1558,92 грн/Гкал (з ПДВ), для будинків без лічильника тариф становитиме 37 грн/кв.м (з ПДВ). На позачерговому засіданні 26 грудня члени виконкому дозволили КП «Житомиртеплокомуненерго» зробить перерахунок грудневих платіжок за тепло у зв’язку зі зниженням вартості природного газу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком опалення тариф  
Матеріали по темі