Місто

Житомир рухається «не туди»: у містян стало менше можливостей, а у міської влади – схвалення її дій

15 April 2020, 16:36

Мер Житомира та міська рада посідають дев’яту сходинку серед інших обласних центрів за рівнем схвалення їх діяльності, а за індекс задоволеності можливостями міста у житомирян знизився.

Це дані шостого всеукраїнського муніципального опитування, проведеного у період з 25 січня по 17 лютого 2020 року Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), результати якого 15 квітня презентував Міжнародний республіканський інститут.

Зокрема, оцінюючи напрямок розвитку міста та країни, 43% житомирян зазначили, що місто рухається у правильному напрямку, 26% вважають правильним напрямок руху України. Зазначимо, що за результатами п’ятого муніципального опитування, які проводили з 6 вересня по 10 жовтня 2019 року, 56% житомирян вважали, що справи у місті йдуть у правильному напрямку. Тобто, за чотири місяці цей показник зменшився на 13%.

Також зменшилася й кількість тих, хто схвалює діяльність мера та міської ради: 50% «цілком» або «швидше» схвалюють діяльність мера Сергія Сухомлина, 46% - діяльність міської ради. Нагадаємо, за результатами п’ятого муніципального опитування діяльність мера схвалювали 57% містян.

Якщо в грудні минулого року Житомир можна було назвати «містом можливостей», бо обласний центр був в трійці лідерів з індексом можливостей 3,7, то за результатами шостого муніципального опитування індекс становить 3,5. Так, це третє місце серед 23 обласних центрів, але у лідера (Вінниці) індекс залишився незмінним – 3,7.

Також за чотири місяці в Житомирі знизилася задоволеність якістю сфер та послуг: якщо у вересня минулого року індекс задоволеності якістю послуг становив 2,9 і Житомир, то станом на січень-лютий 2020 року – 2,8. Лідером залишається Вінниця з індексом 3,5 (попередній – 3,4). До речі, у порівнянні з минулим опитуванням індекс задоволеності якістю життя знизився лише у двох обласних центрах - Житомирі та Луцьку.

Нагадаємо, за результатами минулого року Житомир опустився на 12 місце в «Рейтингу прозорості міст».

Як повідомляв Житомир.info, за підсумками 2019 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко був на 20 місці з 23 в рейтингу губернаторів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рейтинг опитування  
Матеріали по темі