Місто

В Житомирі з 1 травня дозволять працювати перукарням та продуктовим ринкам, але з певними умовами

28 April 2020, 17:17

Влада Житомира вирішила трохи послабити карантин в обласному центрі: з 1 травня дозволять працювати перукарням та продуктовим ринкам, а заклади харчування зможуть обслуговувати клієнтів «на винос».

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 28 квітня, де першим питанням розглядали зміни до рішення виконавчого комітету міської ради від 11.03.2020 № 295 «Про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади».

«Запропонованим проєктом рішення пропонується внести зміни у винятки стосовно послуг, які можуть надаватися: «з 1 травня 2020 року послуг перукарень (за попереднім записом та не більше одного відвідувача на 15 кв.м. площі, або за умови наявності фізично відокремленого робочого місця). Також пропонується додати: «торговельної діяльності і діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень (в тому числі – на винос) за умови забезпечення персоналу та відвідувачів засобами індивідуального захисту. Крім цього вносяться зміни: до 30 квітня 2020 року заборонити роботу продуктових ринків, окрім об’єктів, розташованих по периметру території ринку, що мають окремий вхід з-за меж території ринку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, обмеження скупчення відвідувачів у приміщеннях із розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів та недопущення торгівлі продуктами харчування без упаковки з відкритих прилавків. І додаємо: «Покласти на адміністрацію ринків відповідальність за дотримання санітарних та протиепідемічних заходів на територіях ринків з моменту початку їх роботи. Розпочати роботу продуктові ринки можуть виключно після надання їх адміністрацією на адресу виконавчого комітету Житомирської міської ради гарантійного листа щодо зобов’язань забезпечити належне дотримання санітарних та протиепідемічних заходів», - зачитав правки директор юридичного департаменту Євгеній Черниш.

Мер Сергій Сухомлин попросив свою заступницю Світлану Ольшанську пояснити, чому карантинні послаблення будуть саме з 1 травня.

«На останній сесії міської ради було прийняте рішення про звільнення від сплати єдиного податку протягом квітня для суб’єктів І і ІІ групи оподаткування. Щоб не було нарахувань за квітень і підприємці могли скористатися даною пільгою, саме з 1 травня розпочинають роботу», - сказала Світлана Ольшанська.

«Ми і далі будемо робити все, щоб послаблювати карантинні заходи, і зараз розробляємо механізми відкриття магазинів та ринків промтоварної групи, літніх майданчиків кафе. Впродовж двох днів ми напрацюємо деякі пропозиції, звернемося до Кабінету міністрів, будемо розглядати на своєму рівні, поспілкуємося з підприємцями і далі будемо робити все, щоб бізнес міг працювати, але працювати безпечно і для бізнесу, і для відвідувачів та клієнтів», - наголосив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на засіданні 29 квітня Кабінет міністрів збирається розглянути питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків, а Міністерство охорони здоров’я розробило постанову з умовами для відновлення роботи продовольчих ринків.

Як повідомляв Житомир.info, карантин в Україні почався з 12 березня 2020 року: на засіданні 11 березня Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Обмеження мали діяти по 3 квітня 2020 року, але 25 березня в Україні була оголошена надзвичайна ситуація на всій території країни, а карантин продовжили до 24 квітня 2020 року. На засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину. Згодом він оприлюднив п'ять етапів виходу України з карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком карантин перукарня ринок  
Матеріали по темі