Місто

​«Житній» ринок у Житомирі запрацював: температурний скринінг, закриті кіоски та соціальна дистанція

1 May 2020, 12:09

1 травня 2020 року «Житній» ринок у Житомирі запрацював після місяця карантину. На базарі відкрилась частина кіосків та павільйонів. Зараз тут можна придбати свіжі овочі, розсаду, м’ясо, а також живу рибу.

На вході у ринок чергують співробітники ринку, які проводять температурний скринінг відвідувачів. На більшості кіосків, які відновлюють роботу, розвішені оголошення із закликом до покупців про дотримання соціальної дистанції.

Нагадаємо, у середу 29 квітня «Житній» ринок готувався до відновлення роботи.

29 квітня Кабмін затвердив вимоги до роботи продуктових ринків під час карантину.

Який вигляд мають закриті на карантин житомирські ринки «Житній» та «Сінний» дивіться у відео.

Як повідомляв Житомир.info, карантин в Україні почався з 12 березня 2020 року: на засіданні 11 березня Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Обмеження мали діяти по 3 квітня 2020 року, але 25 березня в Україні була оголошена надзвичайна ситуація на всій території країни, а карантин продовжили до 24 квітня 2020 року. Втім і цей термін продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину. Згодом він оприлюднив п'ять етапів виходу України з карантину.

Також прем’єр-міністр анонсував розгляд на засіданні Уряду 29 квітня питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків, а Міністерство охорони здоров’я розробило постанову з умовами для відновлення роботи продовольчих ринків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус карантин ринок Житній  
Матеріали по темі