Влада

Карантин в Україні продовжили до 22 травня, але перший етап послаблень вже запроваджують

4 May 2020, 13:58

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про продовження карантину до 22 травня та послаблення з 11 травня, які передбачені першим етапом виходу з карантину.

Питання розглядали на позачерговому засіданні Уряду 4 травня.

«Як ми і прогнозували, у нас на початку травня відбувається пік захворюваності. Проте ситуація на сьогодні є контрольованою і ми наближаємося до так званого «помірного плато», коли ситуація є рівною і немає різкого зростання. Зараз головне не розслаблятися. З 11 травня ми починаємо зняття певних обмежень, як і передбачалося в нашому плані. Сьогодні ми готові прийняти відповідні рішення, щоб бізнес був готовий і мав достатньо часу для підготовки своїх закладів до правильного виходу з карантинних обмежень протягом першого етапу», - сказав Денис Шмигаль.

Він перерахував обмеження, які планують зняти з 11 травня:

відкриття парків, скверів, зон відпочинку;

відкриття перукарень, манікюрних та педикюрних салонів, салонів краси (за певних умов, які будуть розроблені МОЗ);

літні майданчики кафе і ресторанів, розташованих під відкритим небом у закладах, зареєстрованих як оператори потужності;

робота закладів харчування «на винос»;

оптова та роздрібна торгівля непродовольчими товарами, окрім зон розваг, харчування, фудкортів, кінотеатрів, дитячих зон в ТРЦ;

робота при певних умовах закладів побутового обслуговування населення;

музеї та бібліотеки;

тренування в командних видах спорту для професійних команд на закритих базах;

стоматологи;

аудитори, адвокати, нотаріуси;

сервіс побутової техніки.

Після цього прем’єр-міністр повідомив про продовження карантину до 22 травня 2020 року.

«Карантин буде продовжений зараз до 22 травня. Далі ми будемо дивитися, як буде рухатися пандемія в світі і як буде відбуватися коливання цієї кривої захворюваності у нас в Україні», - наголосив голова Уряду.

Денис Шмигаль наголосив, що після 11 травня запроваджується «адаптивна модель» карантину.

«Ми будемо говорити про те, що якщо в якомусь регіоні або місті буде спалах, то саме там будуть вводитися певні обмеження», - пояснив прем’єр-міністр.

П’ять етапів виходу з карантину, які раніше оприлюднив Уряд, дивіться тут

Нагадаємо, влада Житомира вирішила трохи послабити карантин в обласному центрі: з 1 травня дозволять працювати перукарням та продуктовим ринкам, а заклади харчування зможуть обслуговувати клієнтів «на винос». З ранку 29 квітня на «Житньому» ринку почали наводити порядок та готуватися до відкриття, а 1 травня частина торговців вже працювали на своїх звичних місцях.

Як повідомляв Житомир.info, карантин в Україні почався з 12 березня 2020 року: на засіданні 11 березня Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Обмеження мали діяти по 3 квітня 2020 року, але 25 березня в Україні була оголошена надзвичайна ситуація на всій території країни, а карантин продовжили до 24 квітня 2020 року. На засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину.

Станом на ранок 4 травня в Україні вже 12 331 випадок COVID-19, три сотні людей померли. у Житомирській області виявлено 430 хворих на коронавірус.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин коронавірус Шмигаль КМУ  
Матеріали по темі