Суспільство

Чи вплинули карантинні обмеження на кількість ДТП у Житомирській області

7 May 2020, 17:00

Упродовж майже двох місяців Україна на карантині. В час обмежень на вулицях значно поменшало пішоходів, люди стараються якомога менше часу проводити надворі, а парки та спортивні майданчики взагалі під забороною. В той же час, кількість автомобілів на дорогах не зменшилась. В управлінні патрульної поліції розповідають: за час карантину кількість ДТП у Житомирі та області трохи зменшилась, але правоохоронці не пов'язують це із обмежувальними заходами. Загалом в Житомирі від початку року сталось 383 ДТП, з яких 61 – з потерпілими. В аваріях загинуло двоє людей, 71 особа травмувалась.

«Якщо порівнювати безпосередньо квітень і березень, то, звичайно, кількість дорожньо-транспортних пригод, які сталися на території обслуговування патрульної поліції нашої області, то їх кількість зменшилась. Але це не значить, що вона зменшилась на 50%. Кількість відрізняється на 15%. Якщо у квітні кількість складає 125 ДТП з потерпілими та без них, то у березні зафіксовано 140 таких випадків. Слід зазначити, що з початку року, в січні зафіксовано 134 ДТП, з яких 25 – з потерпілими, загинуло 5 осіб, травмувались 34, та без та без потерпілих – 109. У лютому загальна кількість ДТП складає 143, з потерпілими – 33, загинуло 7 людей, 35 травмованих, без потерпілих – 110 ДТП. В березні – 140 ДТП загалом, 33 з потерпілими, 6 осіб загинули, 42 травмовані, без потерпілих – 107 аварій. І у квітні, коли впродовж всього місяця був карантин, 125 ДТП, з потерпілими – 26, 5 осіб загинули, 33 – травмовані. 99 ДТП – без потерпілих», – розповідає пресофіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.


Найпоширеніша причина ДТП – необережність водіїв, кажуть патрульні.

«Загальна кількість ДТП в порівнянні з 2019 роком зменшилась. На це впливає ряд факторів та дій, які кожного дня проводять поліцейські. Це і заходи, спрямовані на те, щоб водії не перевищували швидкість, відпрацювання правил проїзду перехресть. Такі заходи вживаються кожного дня. Можливо, це дає свої результати. Основні причини ДТП – в першу чергу, порушення правил маневрування, перевищення швидкості понад встановлену. Також це недотримання дистанції між автомобілями, порушення правил проїзду перехресть. І аж на 5-му місці – керування транспортними засобами з ознаками алкогольного або наркотичного сп’яніння. Але в першу чергу, це порушення правил маневрування та перевищення швидкості. Водії переоцінюють, можливо, свої можливості, не розраховують швидкість. В результаті цього маємо таку статистику, яка вона. Якщо людина користується автомобілем кожного дня, то з початком карантину та його продовженням водії не перестали їздити. Вони як їздили кожного дня, так і їздять. Кількість автомобілів не зменшилась. Можливо, навіть навпаки, збільшилась, бо з громадським транспортом зараз є певні складнощі», – резюмує пресофіцер патрульної поліції.

Який вигляд мали найбільші транспортні розв'язки міста та виїзди з Житомира на початку квітня – дивіться тут.

Відео з майже безлюдного гідропарку, відзняте 8 квітня 2020 року можна переглянути тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП патрульна поліція карантин  
Матеріали по темі