Події

У Житомирі засудили чоловіка, який «промишляв» крадіжками телефонів з роздягалень шкіл, вузів і театру

11 May 2020, 17:33

У Житомирі суд виніс вирок злодієві, який неодноразово крав телефони з кишень чужого одягу у місцевих загальноосвітніх школах, вузах, ДЮСШ, лялькового театру. Ґаджети крав і в магазинах. Чоловіка, раніше неодноразово судимого, який має трьох неповнолітніх дітей, але ніде не працював, засудили до 4,6 років позбавлення волі. Він також має відшкодувати потерпілим матеріальні збитки.

Вирок Корольовського районного суду м. Житомира стосовно вказаної кримінальної справи 15 квітня був оприлюднений у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відповідно до матеріалів суду, крадіжками чоловік «промишляв» взимку та навесні 2018 року.

«15.01.2018 року близько 16:40 год. ОСОБА_1 перебував у приміщенні загальноосвітньої школи №5, що розташована за адресою: вул. Клосовського 16, м. Житомир. У цей день, час та місці у ОСОБА_2 виник злочинний умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна. Реалізуючи свій злочинний умисел, керуючись корисливим мотивом, ОСОБА_1, пересвідчившись, що за його злочинними діями ніхто зі сторонніх осіб не спостерігає, у вказаний день, час, місці та за вказаних обставин підійшов до вішака, на якому розміщувався одяг відвідувачів школи, та повторно таємно з внутрішньої кишені куртки ОСОБА_3 викрав мобільний телефон марки «S-Теll» в корпусі червоного кольору ІМЕІ: (1) НОМЕР_1 , вартістю 1700 гривень, який належав на праві власності ОСОБА_4. Після цього, утримуючи при собі викрадене майно ОСОБА_1 з місця скоєння злочину зник та розпорядився викраденим майном на власний розсуд, чим завдав потерпілому ОСОБА_4 матеріального збитку на суму 1700 грн», – йдеться у матеріалах суду.

На крадіжки у різні школи міста та в інші заклади чоловік ходив мало не щодня. Так, 16 січня 2018 року в школі №16, на що вулиці Тараса Бульби-Боровця, 14, з внутрішніх кишень чужих курток «спритник» украв мобільні телефони марок «Samsung Duos GT» і «NOMI».

Навідувався чоловік і до спорткомплексу «Динамо». Там 24 січня на вішаку в одязі відвідувача він знайшов телефон марки «Хіаоmі Redmi 4х». 30 січня мобільний марки «Nokia 222» серійний злодій вкрав просто з прилавку у ЦУМі.

31 січня чоловік скоїв крадіжку з проникненням у приміщення: віджав двері та викрав гітару і роутер. 7 лютого в магазині на проспекті Миру, 15 злодій украв телефон марки «Samsung Wave». У цей же день крадіжку вчинив і у в приміщенні Житомирського державного технологічного університету: витягнув з рюкзака телефон марки «Lenovo А6010». 12 лютого вкрав мобільний телефон марки «Nokia хі» з прилавку магазину «Ольга», що знаходиться на вул. Крошенській, 8-а у Житомирі.

13 лютого чолов’яга перебував в приміщенні роздягальні танцювального клубу «Дане Лайф», що на вул. Перемоги, 10 в м. Житомирі, де з одягу на вішаках викрав телефони «Lenovo S850» і «Samsung Galaxy star Plus».

26 лютого злочинець навідався у загальноосвітню школу №33, розташованій на вул. Велика Бердичівська, 8. Там підійшов до прилавку буфету, де лежав мобільний телефон марки «Samsung Л05», і викрав його.

22 березня чоловік скоїв крадіжку у дитячо-юнацькій спортивній школі, що на вул. Шелушкова, 79-а: з чужого одягу викрав мобільний «MEIZU M5s». 30 березня «промишляв» у Житомирському медичному інституті, звідти виніс телефони «Samsung Galaxy s4», «NOMI i70» і «Хіаоmі Redmi 4х».

1 квітня злодій навідався до Житомирського лялькового театру, та з кишені одягу на вішаку дістав телефон «Lenovo А2010».

Зазначається, що обвинувачений вину у вчиненні інкримінованих злочинів визнав повністю.

Суд ухвалив «ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.185, ч.3 ст.185 КК України та призначити покарання: за ч.2 ст.185 КК України на 3 роки позбавлення волі; за ч.3 ст.185 КК України на 4 роки позбавлення волі. На підставі ч.1 ст.70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити 4 (чотири) роки позбавлення волі. Відповідно ч.4 ст.70 КК України з урахуванням частково відбутого покарання за вироком Попільнянського районного суду Житомирської області від 21.03.2019 року, за яким засуджено ОСОБА_1 до трьох років восьми місяців позбавлення волі, та остаточно до відбуття призначити 4 (чотири) роки шість місяців позбавлення волі». Окрім того, у прибуток держави з засудженого стягнули процесуальні витрати в розмірі 2288 грн. Двом потерпілим він має відшкодувати матеріальні збитки: 2500 грн та 1950 грн відповідно. Вкрадені телефони кільком потерпілим особам повернули.

Як повідомляв Житомир.info, 3 січня 2020 року Корольовський районний суд Житомирської області виніс вирок 25-річному чоловікові за крадіжку 16 жіночих шуб – 5 років позбавлення волі з іспитовим строком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд крадіжка вирок крадій злодій  
Матеріали по темі