Події

У Житомирській області водій через суд скасував постанову київської поліції про перевищення швидкості

12 May 2020, 12:35

У місті Бердичів Житомирської області водій звернувся до міськрайонного суду із позовом до управління поліції м. Києва: чоловік вважав, що на нього протиправно наклали штраф за перевищення швидкості. Бердичівлянину вдалося через суд скасував постанову поліції.

Про це 7 травня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

У січні цього року чоловіка у столиці зупинили поліцейські та повідомили про порушення ним швидкісного режиму. За словами водія, правоохоронці не продемонстрували йому ані приладу, яким було зафіксовано порушення, ані фото- чи відеодоказів. Натомість замість скласти на місці події протокол про притягнення його до адміністративної відповідальності, одразу винесли постанову у справі про адмінправопорушення.

«Даний позов було прийнято до розгляду, в якості третьої сторони без самостійних вимог залучили Департамент патрульної поліції. Там письмово пояснили, що винесена постанова є законною, адже складена із дотриманням норм КУпАП. Порушення правил дорожнього руху бердичівлянином було виявлено за допомогою лазерного вимірювача швидкості TruCam, на якому видно, що водій рухався зі швидкістю 78 км/год, перевищивши встановлене обмеження на 28 км/год, чим порушив п.12.4 ПДР України», – інформують у Бердичівському суді.

Дослідивши усі обставини справи та письмові докази, оглянувши фото та відео з місця події, додані департаментом патрульної поліції, суд вирішив задовольнити вимоги позивача з таких причин:

• У винесеній постанові вказано місце вчинення порушення, яке відрізняється від місця, зафіксованого на фото і відео.

• Швидкість фіксувала інспектор, яка, згідно наданих департаментом письмових пояснень, не входила до складу екіпажу, який виніс постанову. Отже, не доведено правомірність використання приладу для вимірювання швидкості.

«Оскільки надані київською поліцією докази не доводять вину чоловіка у скоєнні інкримінованого правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 122 КУпАП, Бердичівський міськрайонний суд своєю ухвалою скасував винесену постанову, а провадження у справі про адмінправопорушення закрив», – зазначають у суді.

Тож позивач не платитиме 255 гривень штрафу після набрання рішенням законної сили. Протягом 10-ти днів рішення Бердичівського суду можна оскаржити у Сьомому апеляційному адміністративному суді. Термін подання апеляції продовжений на час дії карантину.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 року Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області задовольнив позов водія, якого взимку того ж року оштрафував на 510 гривень інспектор Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд постанова водій  
Матеріали по темі