Місто

Наприкінці травня житомирський водоканал планує на добу вимкнути водопостачання через ремонтні роботи

12 May 2020, 17:20

У Житомирі будівельники продовжують роботи з заміни дюкернох переходів під річкою Тетерів. Впродовж останніх кількох тижнів співробітники компанії-підрядника виконали заміну одного з двох трубопроводів поблизу монумента Слави.

«Саме ця ділянка доволі важлива, тому що поки вона не в повному обсязі введена в експлуатацію, у нас є певні незручності з тиском в самих Зарічанах і дещо відчувається незручність в промисловій зоні. Втім, незручність не така важка, як була, наприклад, в новорічний період. В найближчий час ми будемо робити кілька зупинок міста. Одна в нас має відбутись планово 29 травня. І на наступному тижні буде невелика зупинка на декілька годин, щоб з’єднати цей дюкерний перехід з центральним трубопроводом, перевести нашого підрядника, компанію «КСМ», з того берега річки на цей. Ну і щоб на тому березі річки демонтувати bypass-лінію і перенести її на цей берег. Для чого вона потрібна: щоб, допоки реконструюється основний трубопровід по цій bypass-лінії, подавати воду людям, щоб вони не відчували дискомфорту», – каже директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.


Наприкінці травня водопостачання в місті вимкнуть майже на добу. За цей час на підприємстві планують проведення ремонтних робіт одразу за кількома напрямками.

«У нас розпочались роботи по реконструкції очисних споруд води. На об’єкті очисних споруд води у нас знаходиться насосна станція другого підйому, яка живить водою місто, і яка також має бути повністю реконструйована разом з усіма трубопроводами. І для того, щоб робити реконструкцію цієї насосної станції, необхідна буде зупинка міста. Також будуть проходити роботи по вулиці Чуднівській. Основна магістральна ділянка повертає з Чуднівської на монумент Слави. В місці цього повороту будуть проводитись роботи по спорудженню камери та встановлення засувок. Після цього будуть, можливо, продовжуватися роботи по санації цієї важливої ділянки. Ну і безпосередньо 29 травня будуть проводитись ті роботи, які були заплановані до оголошення карантину, які ми заморозили. Ви, напевно, пам’ятаєте, що ми відкрили багато камер на проїжджій частині. Зараз вони просто засипані гравієм та щебнем. Ми будемо їх відкривати і робити також свої роботи. Тобто, буде три таких великих проєкти в одному», – розповідає Андрій Нікітін.

Воду вимикатимуть орієнтовно на добу, але сподіваються закінчити роботи значно швидше.

«Ми не будемо робити зупинки на дві доби, як це було раніше. Ми відпрацювали наші заходи таким чином, що нам зараз дводобові зупинки не потрібні. Це може бути лише за умов інциденту, коли нам щось не вдалось зробити. Але, дай Боже, щоб такі інциденти не повторювались, як це було минулої весни. Зупинка розпочнеться 28 травня, о 23:00 ми почнемо зупиняти водопостачання. І о 23:00 год. 29 травня, або ж навіть раніше, розпочнеться відновлення водопостачання в усьому місті», – каже директор КП «Житомирводоканал».

Нагадаємо, 12 березня у Житомирі планували проводити ремонтні роботи на водогоні із зупиненням водопостачання. Однак у зв’язку з введенням карантину заплановані на 12 березня масштабні роботи із заміни запірної арматури на водогоні міста переносли на невизначений термін.

Ефір програми «Діалоги» на Житомир.info з директором КП «Житомирводоканал» Андрієм Нікітіним про періодичне відключення та погодинну подачу води в місті від 20 серпня 2019 року дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, відключення води на кілька днів в місті відбувались в 2019 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал відключення Нікітін  
Матеріали по темі