Місто

​Звільнені працівники житомирського заводу «Кромберг енд Шуберт» заявляють про вимогу повернути «карантинні» гроші, керівництво інформацію спростовує

14 May 2020, 18:28

У Житомирі завод «Кромберг енд Шуберт» частково відновив роботу після майже двох місяців перерви через карантин. Працівники повідомляють, що людей почали звільняти і вимагати повернути гроші, які їм виплачували під час карантину.

До редакції Житомир.info 14 травня надіслав лист один з працівників заводу.

«Житомирський Кромберг звільнив близько 120 осіб і вимагає повернення коштів які він виплачував під час карантину. Що робити? Я один із звільнених», – написав чоловік.

На заводі кажуть, що роботу припинили лише 53 працівника і повертати виплачені кошти їх ніхто не змушує.

«Звільнено 53 чоловік, точніше, ми не продовжили з ними строковий договір. Значить, що люди прийшли до нас на навчання, у нас мала відкриватися ще одна лінія. У зв’язку з карантином, не відбулося відкриття нового проекту. Ми з цими людьми не продовжили строковий договір в кількості 50 чоловік, це рівно одна лінія. Троє пішло за своїм бажанням, за згодою сторін. Цим людям протягом карантину було виплачено аванс наперед для того, щоб люди мали на що прожити. Якби вони вийшли на роботу і мали заробітну плату, то той аванс з них би відрахували. Але так як вони не продовжують співпрацю з підприємством, то виникає питання, що робити з тим авансом, який дали наперед, але не відпрацьовано. Було дуже багато дискусій з німцями, з луцьким заводом і з житомирським. Ми не маємо механіки, як ці гроші повертати і ми не можемо змусити людей їх повернути. Ті гроші не будуть утримуватись з тих людей. Підприємство відновлює свою потужність. Ми виходимо поступово на роботу. Із 3.5 тисяч чоловік наразі працює 1 700 і ми зацікавлені в тому, щоб найшвидше почати повноцінну роботу», – прокоментували представники заводу.

Нагадаємо, 16 березня на житомирському заводі «Кромберг енд Шуберт» запровадили додаткові заходи безпеки для боротьби із поширенням коронавірусу. А 20 березня ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна ЖУ» оголосив про виробничу паузу з 21 березня до 03 квітня 2020 року в зв'язку з ситуацією, що склалася наразі в Україні та світі.

Як повідомляв Житомир.info, 4 травня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про продовження карантину до 22 травня та послаблення з 12 травня, які передбачені першим етапом виходу з карантину. Ввечері 7 травня Кабмін оприлюднив постанову про послаблення карантину: дозволили тренування, роботу літніх майданчиків та магазинів в ТРЦ. 10 травня головний санітарний лікар затвердив рекомендації для закладів та організацій, які запрацюють в першому етапі послаблення карантину. влада Житомира вирішила трохи послабити карантин в обласному центрі: з 1 травня дозволили працювати перукарням та продуктовим ринкам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус карантин Кромберг енд Шуберт звільнення  
Матеріали по темі