Місто

​У 2020 році в Житомирі планують відремонтувати дорогу одразу на кількох центральних вулицях

18 May 2020, 15:27

Упродовж 2020 року в Житомирі планують провести поточний ремонт доріг одразу на кількох центральних вулицях. Про це розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин під час брифінгу 18 травня. За словами мера, міська влада виділила в цьому році на поточні ремонти доріг близько 60 мільйонів гривень і на деяких вулицях передбачено повну заміну асфальтного покриття.

«Цей рік непростий. Ми казали про те, що ми знімаємо майже всі видатки бюджету розвитку, крім тих, по яких є співфінансування. І саме по ремонту доріг, капітальному і поточному, ми залишаємо видатки в бюджеті. У цьому році на поточний ремонт виділено вже 60 мільйонів гривень. Уже пройшли всі тендерні процедури і зараз вже на перших вулицях почнуть робити поточний ремонт. У цьому році ми не будемо робити латковий ремонт. Ми будемо робити повністю заміну асфальтного покриття від борта до борта», - розповів про плани Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Зокрема, у Житомирі планують відремонтувати одразу кілька центральних вулиць.

«Наприклад, вулиці, які підпадають під поточний ремонт повністю: це вулиця Театральна - там зараз наше комунальне підприємство «Теплокомуненерго» та водоканал проводять роботи із заміни комунікацій. Це перша вулиця, друга вулиця - вулиця Грушевського. Для нас важливо в цьому році зробити вулицю Грушевського, щоб транспорт міг на наступний рік її використовувати, і ми могли вже в цьому році почати часткову заміну комунікацій, а в наступному році робити вулицю Київську. Бо в’їзд і виїзд з Житомира перебуває в не дуже доброму стані. Це все-таки «обличчя міста». І цю дорогу потрібно робити аж до виїзду з Житомира. Це дуже велика робота, там потрібно зробити комунікації. Далі - вулиця Леха Качинського та вулиця Чуднівська, фактично, від майдану Соборного і до гідропарку, щоб там з’явилась нова розмітка і нове покриття, щоб вона була безпечною для пішоходів», - розповів Сергій Сухомлин.

Продовжиться і ремонт вулиці Великої Бердичівської, наступна ділянка - від перехрестя з вулицею Довженка до перехрестя з вулицею Жуйка.

«Зараз ми знаходимось на вулиці Велика Бердичівська, де йде капітальний ремонт дороги. Ці роботи співфінансуються і я хочу подякувати обласній адміністрації за це співфінансування. Перша ділянка до перехрестя з вулицею Довженка закінчується. Підрядник брав на цю ділянку приблизно 4-6 місяців, за контрактом. Але зараз, за їх планом, вони планують завершити ремонт цієї ділянки в червні. Далі буде оголошений тендер на наступну ділянку роботи по Великій Бердичівській від Довженка до Жуйка. Це також буде капітальний ремонт доріг, це теж буде співфінансування з Дорожнім фондом. Ми плануємо завершити цю ділянку в цьому році. Також підрядник брав декілька місяців на роботу по відновленню дороги на село Вереси, яке два роки тому приєдналось до Житомира. І вже протягом тижня-двох підрядник вже закінчує реконструкцію цієї дороги», - розповів мер Житомира.

Нагадаємо, 27 березня 2020 співробітники ПП «Автомагістраль» продовжили капітальний ремонт вулиці Великої Бердичівської на ділянці від Старого бульвару до вулиці Довженка.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2019 року ПП «Автомагістраль» виграло тендер на капітальний ремонт вулиці Велика Бердичівська (від бульвару Старого до вулиці Довженка) в місті Житомирі за 23 млн 106 тис. 526 грн. Але ремонтні роботи відклали на 2020 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт дорога асфальт Автомагістраль Велика Бердичівська Грушевського Театральна Київська Вереси 
Матеріали по темі