Місто

Влада Житомира чекає рішення Уряду, щоб відкрити дитсадки та повернути пільги на проїзд у транспорті

18 May 2020, 16:48

Влада Житомира очікує рішення Уряду й готова виділити додаткове фінансування дитсадкам для забезпечення безпечного перебування дітей та відновити пільги у громадському транспорті.

Про це мер Сергій Сухомлин сказав на позачерговому засіданні міськвиконкому 18 травня.

«У середу в нас буде наступний виконком, черговий, і ми чекаємо рішення Кабміну по відновленню роботи дитячих садочків: треба буде прийняти рішення, в тому числі і фінансового плану – дофінансувати (дитсадки), щоб діти там відчували себе безпечно, треба буде ще багато чого закупити на дитячі садочки. Друге – ми готували і проєкт рішення є про відновлення пільг в комунальному транспорті після того, як будуть зняті обмеження по громадському транспорту: повертаємо пільги після 22 травня, якщо буде постанова Кабміну», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, з 12 березня у Житомирі закрили школи, дитсадки, театри, кінотеатри та розважальні зони в торгових центрах на карантин через коронавірус. Після послаблення карантину 15 травня у житомирській мерії планують запустити електронну форму реєстрації в дитячі садочки, які можуть запрацювати з 22 травня. У Міністерстві охорони здоров'я ініціювали громадське обговорення проєктів тимчасових рекомендацій щодо протиепідемічних заходів у період карантину під час роботи закладів дошкільної освіти: зауваження та пропозиції приймаються до 18:00 19 травня 2020 року.

Пільгове безоплатне перевезення пасажирів у громадському транспорті обмежили з 21 березня 2020 року: на період карантину пільговий проїзд залишили лише військовослужбовцям та працівникам правоохоронних органів при виконанні службових завдань.

Як повідомляв Житомир.info, карантин в Україні почався з 12 березня 2020 року: на засіданні 11 березня Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Обмеження мали діяти по 3 квітня 2020 року, але 25 березня в Україні була оголошена надзвичайна ситуація на всій території країни, а карантин продовжили до 24 квітня 2020 року. На засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину. Кабмін на засіданні 4 травня вирішив продовжити карантин до 22 травня 2020 року, але запровадити певні послаблення відповідно до першого етапу виходу з карантину. 13 травня під час виступу у Верховній раді Шмигаль анонсував продовження карантину, але він буде адаптивним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком транспорт пільговики пільги дитсадок Сухомлин карантин  
Матеріали по темі