Місто

Чи зможуть житомирські стадіони «Полісся» та «Спартак» приймати матчі І ліги

21 May 2020, 18:14

У четвер, 21 травня, Рада ліг ПФЛ прийняла рішення достроково завершити чемпіонат у Другій лізі. Житомирський ФК «Полісся» за результатами осінньої частини чемпіонату України з футболу серед команд ІІ ліги посідає другу сходинку в турнірній таблиці групи А.

За словами директора ФК «Полісся» Володимира Загурського наразі остаточного рішення про перехід команди до вищого дивізіону ще не ухвалено. Чи опиниться житомирський футбол клуб в І лізі в новому сезоні стане відомо після засідання виконавчого комітету Української асоціації футболу, яке має відбутись не пізніше 6 червня 2020 року.

Якщо ж станеться так, що результати цьогорічного чемпіонату не анулюють, а «Полісся», зважаючи на результат у сезоні, перейде до І ліги, то перед «поліськими вовками» постане серйозне питання: де саме команда гратиме домашні матчу.


Володимир Загурський 21 травня у коментарі Житомир.info розповів: ймовірність завершення реконструкції центрального стадіону на Старому бульварі до початку нового сезону є малоймовірною. Втім, існує ймовірність, що спортивні змагання в другій половині 2020 року будуть проходити без глядачів. В такому випадку, на думку Загурського, цілком можливим є проведення матчів на центральному стадіоні, оскільки поле та бігові доріжки є цілком завершеними об'єктами. Втім, якщо стадіон «Полісся» не пройде акредитації на І лігу, лишаються шанси грати на стадіоні «Спартак Арена». Він, звісно, має штучне покриття, але регламент проведення матчів І ліги дозволяє грати не лише на натуральному покритті.

Остаточне ж рішення про те, де гратимуть «поліські вовки», ухвалюватиме комісія, яка складатиметься із представників Української асоціації футболу та Професійної футбольної ліги і яка приїде оцінювати житомирську футбольну інфраструктуру. Це може відбутись впродовж наступного місяця.

Нагадаємо, четверту річницю відновлення житомирського ФК «Полісся» футболісти відзначили на самоізоляції через карантинні обмеження на території України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол стадіон ФК "Полісся" ПФЛ  
Матеріали по темі